Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Παιχνίδια για καληνύχτα…

 
Mother-Child-Sleep-Tips
Αφού πλύνετε δοντάκια, φορέσετε πυτζάμες και ξαπλώσετε, πριν κοιμηθείτε, μπορείτε να κάνετε μικρά και ευχάριστα παιχνιδάκια στο κρεβάτι…
Διαλέξτε το 1ο γράμμα από το όνομα του παιδιού ή του δικού σας ή κάποιου άλλου αγαπημένου προσώπου, π.χ. Βασίλης, γράμμα «Β» (βήτα)
Στη συνέχεια προσπαθήστε να βρείτε μέσα στο δωμάτιο αντικείμενα που αρχίζουν από το γράμμα «Β», άλλα ονόματα, αντικείμενα, ζώα, φαγητά κ.λ.π.
Πείτε στο παιδί να επιλέξει ένα χρώμα (δώστε αρχικά τις επιλογές των τριών βασικών χρωμάτων: κόκκινο, μπλε ή κίτρινο).
Προσπαθήστε να εντοπίσετε μέσα στο δωμάτιο, αντικείμενα με αυτό το χρώμα και στη συνέχεια απαριθμήστε τα (αν είναι δυνατόν στην απαρίθμηση να ακουμπάτε τα αντικείμενα)
Περιγράψτε ένα αντικείμενο στο δωμάτιο και βάλτε το παιδί να μαντέψει, μετά η σειρά σας. Π.χ. είναι ξύλινο, έχει τέσσερα πόδια και βρίσκεσαι τώρα πάνω. Τι είναι;
Πείτε σύντομες προτάσεις- ιστοριούλες, και θέτοντας ερωτήσεις, βάλτε το παιδί να μαντέψει τη συνέχεια ή να επινοήσει τη δική του. Π.χ. Σήμερα πήγα στο φούρνο και….Τι αγόρασα;…. στη συνέχεια πέρασα από το μανάβη και …..Πού πήγα μετά; …. ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο…. Ποιος ήταν και τι ήθελε;….. και όπως προχώραγα άκουσα ένα θόρυβο…. Από πού ερχόταν; Πώς έκανε ο θόρυβος;…..
Καλή διασκέδαση!
Αναστασία Βαρδακώστα -Λογοπεδικός -Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας
ΜSc Potsdam Universitaet, University of Groningen,-Γερμανία-Ολλανδία, ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Αθηνών -lovebaby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου