Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Σου με σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας 20 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος 32 Λεπτά
Μερίδες Για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας Βαθμός δυσκολίας
Υλικά:
  • 125ml νερό
  • 40γρ. βούτυρο
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80γρ. αλεύρι + 1 κ.σ.
  • 10γρ. σκόνη κακάο ΝΕSTLE LE CHOCOLAT
  • 2 μεγάλα αυγά + 2 κρόκους
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
  • 250ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 40γρ. ζάχαρη άχνη
  •   
    Εκτέλεση:
    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς.
    • Για τη ζύμη σου: Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίξτε το νερό, το βούτυρο, τα 10γρ. ζάχαρης και το αλάτι & αφήστε τα μέχρι να πάρουν μια βράση. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα 80γρ. αλεύρι και το κακάο. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά και δουλέψτε την ζύμη με μια ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τον πάτο.
    • Αφήστε να κρυώσει η ζύμη χτυπώντας την με το σύρμα στο μίξερ, και προσθέστε τα 2 αυγά (ένα ένα). Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα. Σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετείστε με ένα κουτάλι (ή με κορνέ), μικρές ποσότητες ζύμης για να δημιουργήσετε τα σου (περίπου 25 σου)
    • Ψήστε στο φούρνο για 25- 30 λεπτά (δεν ανοίγουμε το φούρνο!)
    • Για τη γέμιση: Μέσα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφρά τα 100γρ. κουβερτούρας μαζί με το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους 2 κρόκους, με τα 30γρ. Ζάχαρη και την κ.σ. αλεύρι.
    • Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με τη σοκολάτα μέσα στο μπολ και ανακατέψτε με σύρμα ώστε να μην κάψετε τους κρόκους. Έπειτα, ρίξτε τη πίσω στο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήστε να πήξει ανακατεύοντας όλη την ώρα, για 2 περίπου λεπτά (έως ότου φτάσει στους 82 βαθμούς.)
    • Ρίξτε την κρέμα σε ένα ταψάκι, καλύψτε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο (περίπου 2 ώρες). Όταν κρυώσει η κρέμα γεμίστε τα σου και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
    Η Συμβουλή του Σεφ:
    Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα σκεπάζουμε τα σου μας με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

    από:glikessintages

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου