Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ψωμάκια Bierock γεμιστά με κιμά


Ψωμάκια Bierock γεμιστά με κιμά
Αυτά τα ψωμάκια έρχονται από κάπου πολύ μακριά όπου κάνει πολύ κρύο. Συγκεκριμένα από την Ρωσία. Μοιάζουν πολύ με τα γνωστά πιροσκί με την διαφορά ότι αυτά ψήνονται στο φούρνο και δεν τηγανίζονται. Είναι νοστιμότατα και το πιο τέλειο σνακ. Αποθηκεύονται εύκολα, δεν πιάνουν χώρο και δεν λερώνουν.
Αφράτα ψωμάκια Bierock γεμιστά με κιμά. Το καλύτερο για να αρχίσεις την μέρα σου και για κολατσιό.
Υλικά:
Για την ζύμη ψωμιού:
  • 1 φλιτζάνι/240 ml ζεστό γάλα
  • ½ φλιτζάνι/120 ml ζεστό νερό
  • ½ φλιτζάνι/100γρ. ζάχαρη
  • 4 ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • ¼ φλιτζανιού/55γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 ½ φλιτζάνια/550γρ. αλεύρι
Για την γέμιση:
  • 570γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • περίπου ½ μεσαίου μεγέθους πράσινο κεφάλι λάχανου, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι, για την γεύση
  • ζάχαρη
  • γάλα, για το ράντισμα
Εκτέλεση:
Για ζύμη ψωμιού:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζεστό γάλα και το ζεστό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το αλάτι και 4 φλιτζάνια (περίπου 500γρ.) αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 8 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Γυρνάμε τη ζύμη αρκετές φορές για να την καλύψουμε με λάδι από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Για την γέμιση:
Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά ακόμα λίγο ροζ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να γίνει και το λάχανο μαλακώσει. Ρίχνουμε μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη (όσο θέλουμε).
Για συναρμολόγηση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης σε ένα τετράγωνο σχήμα. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
  3. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη ποσότητα γέμισης κρέατος-λάχανου. Βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με νερό και στη συνέχεια τσιμπάμε τις άκρες μαζί για να φτιάξουμε ένα ψωμάκι. Τοποθετούμε το ψωμάκι με τη ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Αφήνουμε τα ψωμάκια φουσκώσουν για 10 λεπτά έως μισή ώρα.
  4. Ραντίζουμε τα ψωμάκια με γάλα και ψήνουμε για έως και 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ψωμάκια Bierock γεμιστά με κιμά
Ψωμάκια Bierock γεμιστά με κιμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου