Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τηγανίτα με αυγά, ζαμπόν και μπέικον


4400_augo_00


Τηγανιτά με αυγά, ζαμπόν, μπέικον, τυρί και από κάτω μία λαχταριστή τηγανίτα. Νομίζω ότι η περιγραφή σε κάνει να θες να πας με κλειστά μάτια στην κουζίνα και να το φτιάξεις τώρα κιόλας. Είναι ιδανικό για πρωινό γεύμα αλλά και ως κολατσιό.
Κάθε μπουκιά απλά απολαυστική…

Υλικά:
  • 1-1/4 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2-1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα για tacos, πιπέρι καγιέν (ή ό, τι μπαχαρικό σας αρέσει)
  • 1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (ή ζάχαρη αν προτιμάτε)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (για το τηγάνι)
  • κομμένο σε φέτες ζαμπόν, μπέικον, τυρί και αυγά

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε ελαφρά μαζί. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αυγό, το ξινόγαλα και το μέλι. Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  2. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Το λαδώνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε ⅓ φλιτζανιού από το μείγμα στο τηγάνι. Το ισιώνουμε με μία σπάτουλα για να σχηματίσουμε τηγανίτα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στο κάτω μέρος, το γυρνάμε ώστε να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  3. Τηγανίζουμε το μπέικον. Απλώνουμε πάνω από την τηγανίτα το ζαμπόν, το μπέικον και το τυρί. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ζεστό και να φουσκώσει.
  4. Στο σκεύος που τηγανίσαμε το μπέικον, προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και τηγανίζουμε τα αυγά. Όταν τελειώσουμε τα τοποθετούμε πάνω από τα άλλα υλικά και πασπαλίζουμε με επιπλέον πιπέρι καγιέν και μαύρο πιπέρι.
4400_augo_01από:mary mary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου