Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ-βάζα με ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΜΜΟ

Ε

ξαιρετικά απλά στον τρόπο  δημιουργίας τους αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακά διακοσμητικά κηροπήγια, ιδανικά για καλοκαιρινές διακοσμήσεις.

Εκτός από διαφανείς γυάλες ή βάζα και χαμηλά κεριά, θα χρειαστείτε άμμο  και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Κατ΄αρχήν ξεπλύντε την άμμο κάτω από νερό, αφού την τοποθετήσετε σε τουλουπάνι ή πολύ λεπτό τούλι και "απλώστε" την στον ήλιο να στεγνώσει εντελώς.   

Χωρίστε την άμμο σε τρία μέρη και τοποθετήστε την σε τρία γυάλινα δοχεία. (Το χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν βάφει το γυαλί όπως θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί σε ένα π.χ πλαστικό δοχείο). 

Προσθέστε στο πρώτο δοχείο 10-15 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής όποιας απόχρωσης έχετε επιλέξει. Ανακατέψτε πολύ καλά και για αρκετή ώρα με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια σας στην αρχή, έως ολόκληρη η ποσότητα της άμμου χρωματιστεί ομοιόμορφα. Η ακριβής ποσότητα χρώματος που χρειάζεστε εξαρτάται ασφαλώς και από την ποσότητα άμμου, κάντε μια πρώτη δοκιμή και εάν η απόχρωση προκύπτει πιο σκούρα από όσο θέλετε προσθέστε λίγη άμμο στην αντίθετη περίπτωση λίγες ακόμη σταγόνες χρώματος. 

Στο δεύτερο δοχείο θα προσθέσετε λίγο λιγότερο χρώμα και με την ίδια ακριβώς διαδικασία θα δημιουργήσετε μια ποσότητα άμμου ελαφρά πιο ανοιχτής απόχρωσης από την πρώτη.
Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και στην άμμο του τρίτου δοχείου, με ακόμη λιγότερο χρώμα, ώστε τελικώς να είστε έτοιμοι να γεμίσετε τις γυάλες-κηροπήγια με τρεις διαφορετικές αλλά παρεμφερείς αποχρώσεις άμμου. 

Σε χαμηλά βάζα τοποθετήστε αρχικά μια μικρή ποσότητα άμμου, ακουμπήστε το κερί και στην συνέχεια γεμίστε με διαδοχικά στρώματα άμμου και των τριών αποχρώσεων. Σε ψηλότερες γυάλες-βάζα γεμίστε πρώτα με διαδοχικές στρώσεις άμμου, περίπου έως την μέση, ακουμπήστε το κερί και συνεχίστε να γεμίζετε χρησιμοποιώντας εναλλάξ άμμο και των τριών αποχρώσεων και μέχρι του σημείου που πάνω από την άμμο θα διακρίνεται ένα μικρό μόνο μέρος του κεριού.  Για να διευκολυνθείτε στο γέμισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό χωνί


Σε super markets θα βρείτε χρώματα ζαχαροπλαστικής στις βασικές αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο) με τα οποία μπορείτε να χρωματίσετε άμμο σε πολλούς διαφορετικούς παλ τόνους κάθε απόχρωσης, ανάλογα με την ποσότητα χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ ενδιάμεσα στην χρωματισμένη άμμο μπορείτε να παρεμβάλλετε στρώσεις με άμμο στην φυσική της απόχρωση, άσπρο πολύ ψιλό χαλικάκι κλπ.  

Το τελικό αποτέλεσμα βασίζει την καλαισθησία του όχι μόνο στις αποχρώσεις αλλά και στον τρόπο που έχει τοποθετηθεί το κερί, χωρίς δηλαδή να έχει απλώς "χωθεί" στο ήδη γεμισμένο με άμμο βάζο. Γι΄αυτό και αν δεν θέλετε να χαλάσετε αυτήν την εικόνα αλλά και τους σχηματισμούς της άμμου όταν χρειαστεί να το αλλάξετε, χρησιμοποιήστε κατά την δημιουργία της κατασκευές ένα ποτηράκι μέσα στο οποίο θα τοποθετείτε κάθε φορά καινούργιο κερί. 


ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
somethingturquoise.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου