Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τάρτα τυριών με ζαμπόν και ντομάτα

Τάρτα τυριών με ζαμπόν και ντομάτα


Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμη τάρτα με 2 τυριά, ζαμπόν και ντομάτα. Εύκολη στη παρασκευή της, υπέροχη στη γεύση της, έτοιμη σε 1 ώρα στο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα [Pillsbury]
  • 3 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 180 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους, σε φέτες
  • 2-3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε τη ζύμη να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε μια ταρτιέρα 25-26 εκ. περίπου.
  2. Στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα της ταρτιέρας τη ζύμη. Κόβετε περιμετρικά ότι περισσεύει πάνω από τα τοιχώματα. Τρυπάτε τη βάση της σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ περίπου μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα στο κέντρο. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
  3. Βάζετε σε ένα μέτριο μπολ τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι και τα χτυπάτε καλά με μίξερ ή αυγογδάρτη. Προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο και τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ενσωματωθεί.
  4. Στρώνετε πάνω στη ψημένη τάρτα το ζαμπόν, τις φέτες ντομάτας, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το μισό τριμμένο τυρί τσένταρ. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα αυγών και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί τσένταρ.
  5. Σκεπάζετε τη ταρτιέρα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 5-10 λ ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 10 λ και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου