Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πικάντικα ψωμάκια με μπέικον


bacon_126V01


Νοστιμότατα και πικάντικα ψωμάκια. Ιδανικό σνακ για την δουλειά και όχι μόνο. Αν δεν σας αρέσει το μπέικον μπορείτε να τα φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο με τυρί.
Κάθε φορά που τα φτιάχνω γίνεται χαμός από ενθουσιασμό στο σπίτι και καταλαβαίνω απόλυτα τον λόγο…

Υλικά:
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 24 λωρίδες μπέικον, λεπτές

Εκτέλεση:
  1. Ρίξτε ζεστό (όχι καυτό) νερό στο μπολ ενός μίξερ με ένα άγκιστρο για ζύμωμα ψωμιού. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακινήστε  για να διαλυθεί η ζάχαρη και να κρυώσει το νερό. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τη μαγιά πάνω από το νερό, το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να αφρίσει. Μόλις το νερό γίνει αφρώδες, προσθέστε το αυγό, το γάλα και αλάτι. Ξεκινάμε την λειτουργία  του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Μόλις το αλεύρι αρχίζει να ενοποιείται, προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί παρμεζάνα. Χρησιμοποιούμε το μίξερ για να ζυμώσουμε τη ζύμη για 5 λεπτά.
  2. Σηκώνουμε τη ζύμη και λαδώνουμε τις πλευρές του μπολ του μίξερ. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη πάλι στο μπολ και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και απλώνουμε δύο ταψιά με επένδυση λαδόκολλα.
  3. Κόψτε τη ζύμη σε 24 ίσα κομμάτια. Θα βάλουμε μία φέτα μπέικον σε κάθε ένα ψωμάκι. Ανοίγουμε ένα κομμάτι της ζύμης στον πάγκο, σε σχήμα μπαστουνιού, μέχρι να είναι το ίδιο μήκος με το μπέικον. Κατόπιν βάλτε το μπαστούνι ζύμης πάνω από το μπέικον. Διπλώστε και δέστε σε ένα χαλαρό κόμπο το μπαστούνι και βάλτε το στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια.
  4. Αφήστε τα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι τα ρολά ζύμης γίνουν χρυσά- καφέ και το μπέικον είναι ελαφρώς τραγανό. Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν 5 + λεπτά πριν τα σερβίρετε. Σερβίρετε τα ζεστά.
 bacon_126V02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου