Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Φτιάξε «μπάλες» σαπουνιού που ευωδιάζουν!

 


Φτιάξε «μπάλες» σαπουνιού που ευωδιάζουν!              
 



«Μπάλες» που αφρίζουν και μοσχοβολάνε λεμόνι θα γίνουν το αγαπημένο σου προϊόν στο μπάνιο. Με λίγα υλικά, εύκολο τρόπο και πολύ γρήγορα θα φτιάξεις τα –γνωστά σε όλες- bath fizzies που θα σου προσφέρουν πλούσιο αφρό στο μπάνιο, θα καθαρίσουν, θα ενυδατώσουν και θα ευωδιάσουν την επιδερμίδα σου.
Το λεμόνι έχει πολλές ευεργετικές, στυπτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ανανεώνει το κουρασμένο δέρμα, μειώνει τις κηλίδες, σε χαλαρώνει και σας απαλλάσσει από το στρες, ύστερα από μια κουραστική μέρα.
Φτιάξε «μπάλες» σαπουνιού που ευωδιάζουν!Υλικά που θα χρειαστείς
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι κιτρικού οξέος
  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα Αμαμελίδα σε σπρέι
Οδηγίες παρασκευής
Φτιάξε «μπάλες» σαπουνιού που ευωδιάζουν!1. Τοποθέτησε το ξύσμα λεμονιού στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο, μόλις αρχίσει να μυρίζει πιο έντονα, σκουρύνει το χρώμα του και αρχίζει να «διπλώνει».
2. Ανακάτεψε πολύ καλά τη σόδα με το κιτρικό οξύ.
Φτιάξε «μπάλες» σαπουνιού που ευωδιάζουν!3. Πρόσθεσε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο λεμονιού, το μισό ξύσμα λεμονιού και ψέκασε ελαφρά με το σπρέι αμαμελίδας.
Φτιάξε «μπάλες» σαπουνιού που ευωδιάζουν!4. Πλάσε με τα χέρια σου τις «μπάλες» και στη συνέχεια βάλε μικρές ποσότητες μέσα σε καλούπια (που μπορείς να βρείς στο εμπόριο) και πίεσε για να πάρουν σωστό σχήμα.
Φτιάξε «μπάλες» σαπουνιού που ευωδιάζουν!5. Άφησε να στεγνώσουν φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να είναι στέρεα.
6. Στη συνέχεια βγάλε τις «μπάλες» από τα καλούπια και αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο!
από:mary mary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου