Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Κοτόπουλο με λεμόνια, σπαράγγια και μέλι

 


Κοτόπουλο με λεμόνια, σπαράγγια και μέλι

 

 


Τα λεμόνια έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα γιατί μετά το μαγείρεμα πικρίζουν πολύ.  Αν θέλετε να τα φάτε κιόλας καλό είναι να τα βράσετε λίγο πριν το σοτάρισμα.
Κοτόπουλο με λεμόνια, σπαράγγια και μέλι. Γεμάτο μυρωδιές και ωραίες γεύσεις…
Υλικά:
  • £ 1 χωρίς κόκαλα και δέρμα στήθη κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζανιού αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1-2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα σπαράγγια
  • 2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι + 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (προαιρετικό)
  • μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Κοτόπουλο με λεμόνια, σπαράγγια και μέλι
Εκτέλεση:
  1. Κοτόπουλο: Καλύπτουμε τα στήθη κοτόπουλου με πλαστική μεμβράνη και τα χτυπάμε μέχρι να έχουν 1 εκατοστού πάχος (αν τα στήθη είναι πολύ παχιά απλά κόψτε στην μέση οριζοντίως). Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο και βουτάμε ένα-ένα στήθος κοτόπουλου για να το καλύψουμε με το μείγμα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού κάθε πλευρά απευθείας στο τηγάνι. Όταν το κοτόπουλο ροδίσει και ψηθεί το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  2. Σπαράγγια και λεμόνια: Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια στο τηγάνι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα και γίνουν τρυφερά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τις φέτες λεμονιού στον πάτο του τηγανιού και σοτάρουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς ανακάτεμα για να καραμελώσουν (μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρό κομμάτι βουτύρου στο τηγάνι για να καραμελώσουν πιο γρήγορα). Αφαιρούμε τα λεμόνια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο τηγάνι-σπαράγγια, κοτόπουλο και τις φέτες λεμονιού από πάνω.
Κοτόπουλο με λεμόνια, σπαράγγια και μέλι
Πηγή: http://pinchofyum.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου