Frosting με Nutella και βανίλια. Κάντε το κέικ σας υπέροχο με αυτό το πανεύκολο frosting…
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
- 370γρ. Nutella
- 1 πρέζα αλάτι της θάλασσας
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 560γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 6-8 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και Nutella μέχρι να αναμειχθούν καλά και το μείγμα γίνει παχύ και αφράτο, περίπου 5 λεπτά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν όλα μαζί καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτου επιπλέον 3-5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το frosting να γίνει λείο και αφράτο, περίπου 3 λεπτά.
– Αυτή η ποσότητα της συνταγής είναι αρκετή για 24 cupcakes ή ένα κέικ 25 εκατοστών.
– Μπορείτε να αλλάξετε την υφή προσθέτοντας ή όχι κρέμα γάλακτος ή γάλα.
– Μπορούμε να διατηρήσουμε καλυμμένο το frosting στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. Απλά το ζεσταίνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε λίγο με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κρέμα γάλακτος ή γάλα για να έχουμε την σωστή υφή.
Πηγή: http://www.mybakingaddiction.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου