Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Cupcakes σοκολάτας με frosting βανίλιας

Cupcakes σοκολάτας με frosting βανίλιας


Ένα χαριτωμένο και αγαπημένο γλυκό. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι η διχρωμία άσπρου με μαύρου. Το  frosting δεν είναι το κλασσικό με βάση το βούτυρο αλλά έχει πιο ανάλαφρη υφή και γεύση ενώ ως βάση χρησιμοποιούμε την κρέμα γάλακτος.
Μπορείτε στο μείγμα ζύμης να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας.
Cupcakes σοκολάτας με frosting βανίλιας. Απολαυστικά…
Υλικά:
Για τα cupcakes:
  • 100γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 45γρ. (3 κουταλιές της σούπας) ανάλατο βούτυρο
  • 3 αυγά, με διαχωρισμένο τον κρόκο από το ασπράδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 45γρ. (1/4 φλιτζανιού) μαύρη ζάχαρη
Για τo frosting βανίλια:
  • 140γρ. (περίπου 1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος (πλήρης σε λιπαρά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C . Βάζουμε μέσα σε φόρμες muffins χάρτινα κυπελλάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό. Προσέχουμε η φωτιά να είναι χαμηλή και να ανακατεύουμε συνεχώς. Βγάζουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά .
  2. Όταν η σοκολάτα κρυώσει, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με αλάτι και τους αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές. Βαθμιαία προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς όλη την ώρα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό. Χτυπάμε μια κουταλιά της σούπας ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας για να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα σοκολάτας στο υπόλοιπο των ασπραδιών.
  3. Χωρίζουμε το μείγμα μεταξύ των φορμών για cupcakes και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες, πριν τα μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα.
  4. Για την επικάλυψη, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν οι μαλακές κορυφές. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη.
Πηγή: http://londonbakes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου