Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑ





Τα υλικά μας

  • 1,5 ποτήρι του νερού καρύδα
  • 1,5 ποτήρι του νερού αλεύρι φαρίνα
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 250 γρ.βούτυρο
  • 4 αυγά 
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • μισό ποτήρι του νερού γάλα
Τι κάνουμε:
  • Χωρίζουμε τα αυγά κ κάνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη


  • Ρίχνουμε μέσα στο βούτυρο πρώτα τη μαρέγκα κ στη συνέχεια ολα τα υπόλοιπα υλικά(κ τους κρόκους),μέχρι να γίνει να γίνει χυλός.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο,το αφήνουμε να κρυώσει κ ετοιμάζουμε το σιρόπι.

ΣΙΡΟΠΙ 
  • 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό κ την κανέλα σε μια κατσαρόλα κ απο την ώρα που θα πάρει βράση το αφήνουμε για 8 λεπτά κ στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνουμε στην εστία την κατσαρόλα.

Σιποπιάζουμε το κρύο γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι σιγά σιγά ώστε να προλαβαίνει να τραβάει όλο το σιρόπι μας.

Το αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό μας για 2 ωρίτσες κ είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου