Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια



Σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό. Παγωτό. Το παγωτό δεν είναι ένα γλύκισμα είναι το απόλυτο γλύκισμα, μία κατηγορία από μόνο του στην μοναξιά της κορυφής. Μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι πολύ εύκολα και η απόδειξη είναι στην παρακάτω συνταγή.
Εδώ το παγωτό μας είναι παρφέ δηλαδή με κρέμα γάλακτος, αμύγδαλα και marshmallows (μπορείτε να βάλετε ότι άλλο υλικό θέλετε-όπως αποξηραμένα φρούτα).
Σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια. Μοναδικό…
Υλικά:
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι μίνι marshmallows
  • 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα στρώμα μέσα σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια έως ότου το μείγμα να κρατά το σχήμα του, 3-5 λεπτά. Δεν θέλουμε σούπερ άκαμπτες κορυφές, ούτε σούπερ μαλακές. Καλό είναι να είναι κάπου στην μέση.
  3. Σε ένα πλαστικό μπολ, απλώνουμε την μισή κρέμα κατά μήκος του μπολ. Απλώνουμε στην κορυφή τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, σιρόπι σοκολάτας και μίνι marshmallows. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, δημιουργούμε στροβιλισμούς με το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε, με ένα δεύτερο στρώμα με την υπόλοιπη κρέμα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το σιρόπι σοκολάτας και τα μίνι marshmallows. Καλύπτουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη πάνω από 8-12 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί.
  4. Το βγάζουμε από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια
Σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια
Σπιτικό παγωτό παρφέ βανίλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου