Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Παϊδάκια με μπύρα και ψητό σκόρδο


Παϊδάκια με μπύρα και ψητό σκόρδο

Τα παϊδάκια είναι all time classic φαγητό που αρέσει σε όλους. Εκτός από ψητά στα κάρβουνα, μπορούμε να τα απολαύσουμε στον φούρνο με σκορδάκι και μπύρα. Η μπύρα ταιριάζει σε πολλά φαγητά, κυρίως στο αρνί και το κοτόπουλο. Η σάλτσα με την μπύρα, το θυμάρι και το άρωμα σκόρδου είναι μαγική και πανεύκολη.
Κάτι εναλλακτικό χωρίς να καπελώνει την γεύση του κρέατος, μόνο την αναδεικνύει τέλεια.
Παϊδάκια με μπύρα και ψητό σκόρδο. Μοναδικά…
Υλικά:
  • 12-16 αρνίσια παϊδάκια
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2 μπουκάλια μπύρας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο ​​θυμάρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερά εσωτερικά.
  3. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  4. Ρίχνουμε μπύρα σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος. Προσθέτουμε το ψητό σκόρδο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέσα στην μπύρα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε λίγο θυμάρι.
  5. Βάζουμε τα παϊδάκια στο σκεύος με την μπύρα και το σκόρδο προσέχοντας να καλυφθεί το κρέας με την μπύρα. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με σάλτσα, θυμάρι και αλατοπίπερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου