Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο!!!!!!
Τι χρησιμοποίησα:
- 1,5 κιλο σπανάκι
- 1 ματσάκι άνηθο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε το σπανάκι,το πλένουμε πολύ καλά,το κόβουμε ψιλά κομμάτια κ το βάζουμε σε μια λεκάνη.Ρίχνουμε λίγο αλάτι κ το στίβουμε.Το σουρώνουμε καλά να φύγουν τα υγρά κ το βάζουμε σε μια καθαρή λεκάνη κ προσθέτουμε το κρεμμυδάκι,τον άνηθο,πιπέρι,λίγο αλάτι κ λίγο λάδι.Ανακατευουμε πολύ καλά
Αφου έχουμε ανοίξει τα φύλλα μας(με τα οποια θα ασχοληθούμε σε επόμενες συνταγές),λαδώνουμε το ταψί μας κ στρώνουμε το πρώτο φύλλο.Αλείφουμε πάλι με λάδι κ στρώνουμε το δεύτερο φύλλο.Αδειάζουμε το σπανάκι μας κ θρυμματίζουμε τυρί φετα.Στρώνουμε από πάνω κ τα άλλα 2 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.Χαρακώνουμε την πίτα μας κ ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο στα ανοίγματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Το μυστικό μου:
Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο την ραντίζουμε με λίγο νερό ,για να κάνει το φύλλο μας τραγανό κ να πάρει ωραίο χρώμα!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου