Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ













Τι χρειαζόμαστε:

  • μισό κιλό αλεύρι φαρίνα
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • ελάχιστο ελαι'ολαδο

Τι κάνουμε:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κ τη μαγιά κ ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση στο αλεύρι κ ρίχνουμε το λάδι κ σιγά σιγά το νερό κ αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε κ το αλάτι μας κ ζυμωνουμε πάλι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας(όχι σφιχτή).
Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μια μεμβράνη κ το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Οταν είναι έτοιμο το ανοίγουμε κ το βάζουμε στο ταψί του φούρνου. Προσθέτουμε ο,τι υλικά μας αρέσουν κ την ψήνουμε.
Εγώ με το ίδιο ζυμάρι φτιάχνω κ πίτσα σκεπαστή.
Ιδού τα αποτελέσματα.......

          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου