ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
Τι χρειαζόμαστε:
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κ τη μαγιά κ ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση στο αλεύρι κ ρίχνουμε το λάδι κ σιγά σιγά το νερό κ αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε κ το αλάτι μας κ ζυμωνουμε πάλι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας(όχι σφιχτή).
Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μια μεμβράνη κ το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Οταν είναι έτοιμο το ανοίγουμε κ το βάζουμε στο ταψί του φούρνου. Προσθέτουμε ο,τι υλικά μας αρέσουν κ την ψήνουμε.
Εγώ με το ίδιο ζυμάρι φτιάχνω κ πίτσα σκεπαστή.
Ιδού τα αποτελέσματα.......
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- μισό κιλό αλεύρι φαρίνα
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- αλάτι
- νερό όσο πάρει
- ελάχιστο ελαι'ολαδο
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι κ τη μαγιά κ ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση στο αλεύρι κ ρίχνουμε το λάδι κ σιγά σιγά το νερό κ αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε κ το αλάτι μας κ ζυμωνουμε πάλι μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας(όχι σφιχτή).
Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μια μεμβράνη κ το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Οταν είναι έτοιμο το ανοίγουμε κ το βάζουμε στο ταψί του φούρνου. Προσθέτουμε ο,τι υλικά μας αρέσουν κ την ψήνουμε.
Εγώ με το ίδιο ζυμάρι φτιάχνω κ πίτσα σκεπαστή.
Ιδού τα αποτελέσματα.......
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου