ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ
- 300γρ. γαλα πληρες
- 225γρ μαργαρινη
- 180γρ.ζαχαρη αχνη
- 45γρκακαο σκονη
- 3 πακ. πτι μπερ τριμ.
- 380γρ.καρυδια θρυματισμ.
- 45ml μπραντι(προαιρετικα)
- 500γρ. σοκολατα κουβερτουρα
- 60ml αραβοσιτελαιο
- Ζεσταινετε σε μια κατσαρολα το γαλα σε μετρια φωτια.Αποσυρετε κ αφηνετε να κρυωσει ελαφρως.Σ ενα αλλο κατσαρολακι λιωστε τη μαργαρινη σε χαμηλη φωτια.Σπαστε τα μπισκοτα σε κομματια κ ριξτε τα σε δοσεις στο μουλτι,μαζι με τα καρυδια.Αδειαστε τα σε μπολ κ προσθεστε το κακαο κ την αχνη αφου πρωτα τα κοσκινισετε.Προσθεστε το γαλα,το μπραντι κ τη μαργαρινη.Ανακατεψτε με τα χερια σας,μεχρι να γινει ομοιογενες το μιγμα.Χωριστε σε 4 ισα μερη.Απλωστε διαφανη μεμβρανη σε επιφανεια εργασιας κ βαλτε το μιγμα φτιαχνοντας 4 μπαστουνακια.Φροντιστε να τυλιξετε κ να σφιξετε καλα το μιγμα σας για να μην εχετε προβλημα στη κοπη.Βαλτε τα στο ψυγειο για 2-3 ωρες να κρυωσουν.
- Γεμιστε μια μεσαια κατσαρολα με νερο μεχρι τη μεση κ εφαρμοστε μια μικροτερη απο πανω(μπεν μαρι) κ εκει βαλτε τη σοκολατα σας μαζι με το αραβοσιτελαιο να λιωσει.Αποσυρετε απ τη φωτια οταν ειναι ετοιμη.
- Βγαλτε τα μπαστουνακια απο το ψυγειο κ τοποθετηστε τα σε επιφανεια κοπης.Αφαιρεστε τη μεμβρανη κ κοψτε καθε μπαστουνακι σε φετες παχους 2εκ.Με μια τρυπητη κουταλα βουτηξτε λιγες λιγες τις καριοκες στη σοκολατα κ μεταφερετε σε πιατελες με αντικολλητικο χαρτι,χωρις να ακουμπουν μεταξυ τους.Αφηστε να κρυωσουν κ ξαναβαλτε τις στο ψυγειο να κρυωσουν για 1 ωρα.Επειτα ειναι ετοιμες για να τις απολαυσετε!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου