ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ
Συστατικά
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ
Όσο δελεαστικό κ αν είναι να δοκομάσετε το ψωμί σας όσο είναι ζεστό,θα σας πρότεινα να το αφήσετε να κρυώσει για 30 λεπτά.Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί κατά πολύ η γεύση κ η υφή του ψωμιού σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Συστατικά
- 500γρ. αλεύρι για ζύμωμα
- 1κ.γ. αλάτι
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- Βάλτε το αλεύρι κ το αλάτι σε μια λεκάνη.Σ ενα δοχείο διαλύστε τη μαγιά σε 300ml ζεστό νερό.Μόλις διαλυθεί,προσθέστε το ελαιόλαδο.Σχηματίστε μια λακκούβα στη μέση του αλευριού.Ρίξτε τη μαγιά κ αρχίστε να ζυμώνετε.
- Μόλις τελειώσετε το ζύμωμα,βάλτε τη ζύμη σε ενα ελαφρώς λαδωμένο μπολ,σκεπάστε με μεμβράνη κ αφήστε τη για 2 ώρες σε ζεστό μέροςγια να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Μόλις διπλασιαστεί σε μέγεθος,βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια κ τη ζυμώνετε ξανά.Φτιάχνετε το καρβελάκι μας ή δυο μικρότερα ψωμάκια,τα βάζετε στο ταψί σας σε αντικολλητικό χαρτί κ την αφήνετε ξανά να φουσκώσει,για 30 λεπτά περίπου.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.Χαράξτε το καρβέλι σας διαγωνίως με μαχαίρι.Αυτό θα επιτρέψει στο ψωμί να φουσκώσει καθώς θα ψήνεται.Ραντίζετε τα ψωμάκια σας με νερό κ τα βάζετε στο φούρνο για ψήσιμο κ κατεβάζετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ψήνετε για 30-35 λεπτά.Βγάζετε το ψωμί σας απο το φούρνο κ το αφήνετε να κρυώσει
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ
Όσο δελεαστικό κ αν είναι να δοκομάσετε το ψωμί σας όσο είναι ζεστό,θα σας πρότεινα να το αφήσετε να κρυώσει για 30 λεπτά.Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί κατά πολύ η γεύση κ η υφή του ψωμιού σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου