Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ

Συστατικά

  • 500γρ. αλεύρι για ζύμωμα
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
Παρασκευή

  1. Βάλτε το αλεύρι κ το αλάτι σε μια λεκάνη.Σ ενα δοχείο διαλύστε τη μαγιά σε 300ml ζεστό νερό.Μόλις διαλυθεί,προσθέστε το ελαιόλαδο.Σχηματίστε μια λακκούβα στη μέση του αλευριού.Ρίξτε τη μαγιά κ αρχίστε να ζυμώνετε.
  2. Μόλις τελειώσετε το ζύμωμα,βάλτε τη ζύμη σε ενα ελαφρώς λαδωμένο μπολ,σκεπάστε με μεμβράνη κ αφήστε τη για 2 ώρες σε ζεστό μέροςγια να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  3. Μόλις διπλασιαστεί σε μέγεθος,βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια κ τη ζυμώνετε ξανά.Φτιάχνετε το καρβελάκι μας ή δυο μικρότερα ψωμάκια,τα βάζετε στο ταψί σας σε αντικολλητικό χαρτί κ την αφήνετε ξανά να φουσκώσει,για 30 λεπτά περίπου.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.Χαράξτε το καρβέλι σας διαγωνίως με μαχαίρι.Αυτό θα επιτρέψει στο ψωμί να φουσκώσει καθώς θα ψήνεται.Ραντίζετε τα ψωμάκια σας με νερό κ τα βάζετε στο φούρνο για ψήσιμο κ κατεβάζετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Ψήνετε για 30-35 λεπτά.Βγάζετε το ψωμί σας απο το φούρνο κ το αφήνετε να κρυώσει
Αν κ είναι προτιμότερο να τρώγεται το ψωμί την ημέρα που παρασκευάζεται,ωστόσο μπορείτε αν θέλετε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο και τυλιγμένο σε χαρτί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ
Όσο δελεαστικό κ αν είναι να δοκομάσετε το ψωμί σας όσο είναι ζεστό,θα σας πρότεινα να το αφήσετε να κρυώσει για 30 λεπτά.Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί κατά πολύ η γεύση κ η υφή του ψωμιού σας.
                  
ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου