Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Kαλαμαράκια με ρύζι(για 3-4 μερίδες)
                Υλικά

  • 350γρ.καλαμαράκια καθαρισμένα κ κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά αποξηραμένη
  • 250γρ. κίτρινο ρύζι
  • 2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1κ.σ.μαιντανό
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά,μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια κ τα σωτάρουμε κ αυτά για 5 λεπτά η μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Σβήνουμε τα καλαμαράκια με το ούζο.Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε την πιπεριά,2 ποτήρια ζεστό νερό κ το ρύζι μας κ τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας,τον μαιντανό,κ 1 ποτήρι ακόμα ζεστό νερό κ τα βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε το μάτι,αλατοπιπερώνουμε κ αποσύρουμε απο το μάτι της κουζίνας.
Ετοιμο για σερβίρισμα...

         ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου