Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αν έχετε κουραστεί να ακούτε τα παιδιά σας να γκρινιάζουν οτι βαριούνται στο σπίτι και δε έχουν τι να κάνουν,δείτε 10 απίθανα παιχνίδια που μπορείτε να τους ετοιμάσετε χωρίς κόστος αλλά με μπόλικη φαντασία.


  1. ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΝΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.Χρειάζεστε 2 πλαστικά πιατάκια,2 ξυλάκια για να στερεώσετε τα πιατάκια και 1 μπαλόνι.Αφήστε τα παιδιά να απολαύσουν το τένις στο σπίτι χωρίς να ανησυχείτεοτι κάτι θα σπάσει.(πηγή:discoverexplorelearn)
  2. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ.Τοποθετήστε έγχρωμη ταινία στο πάτωμα ή στα χαλιά σαςγια να φτιάξετε δρόμους για τα αυτοκινητάκια των παιδιών.Οταν τελειώσουν το παιχνίδι,η ταινία θα ξεκολλήσει πανεύκολα.(πηγη:playthomemomlle)
  3. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.Θα χρειαστείτε πολύχρωμες κιμωλίες και βρεγμένα σφουγγάρια τα οποία θα πετούν μέσα στους κύκλους(πηγή:mamaslikeme).
  4. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑΝ ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΣΤΟΧΟ.Χρειάζεστε έναν μουσαμά στον οποίο θα ανοίξετε τρύπες και τετράγωνα και θα βάλετε βαθμολογίες αυξανόμενης δυσκολίας.Σκοπός είναι να περνά η μπάλα μέσα απο κάθε τρύπα.(πηγή:gurutotheoutdoors).
  5. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ.Κολλήστε 1 ρολό κουζίνας στον τοίχο.Δώστε στο παιδί πολύχρωμα πομ-πομ και πείτε του να τα πετά μέσα απο το ρολό,με σκοπό να μπαίνουν στο μπολ που έχετε απ΄κάτω(πηγή:teachingmama).
  6. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΕΠΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ.Δώστε στο παιδί ένα σουρωτήρι και μερικά πολύχρωμα καθαριστικά πίπας.Αφήστε στο παιδί να δημιουργήσει με αυτά πολύχρωμες γεφυρούλες(πηγή:no1hasmorefun.blogspot).
  7. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.Τοποθετήστε με στρατηγικό τρόπο κομμάτια νήματος από τα κέγκελα κ προς τον τοίχο και ζητήστε απο τα παιδιά να περάσουν ανάμεσα χωρίς να ακουμπούν το νήμα(πηγή:ellisbenus).
  8. ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΓΙΑ 2 Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.Πάρτε 30 ή περισσότερες καρτέλες και σχεδιάστε στην κάθε μια απο μια αποστολή(γάβγισε σαν σκύλος,χόρεψε ένα χορό κ.τ.λ.).Μια καρτέλα αποτελεί την αρχή δηλ.το ηφαίστειο και μια το τέλος του παιχνιδιού δηλ.το σπίτι.Τοποθετήστε τις κάρτες στο πάτωμα έτσι έστε να σχηματίζουν μονοπάτι στο τέλος του οποίου θα βρίσκετε το σπίτι.Θα χρειαστείτε και 1 τετράγωνο κουτί το οποίο θα έχι βουλίτσες και θα είναι το ζάρι.Το παιχνίδι ξεκινά πετώντας το ζάρι και εκτελώντας την πρώτη αποστολή ακολουθεί ο επόμενος παίκτης.Αν ένας παίκτης δεν εκτελέσει την αποστολή του,την σειρά του παίρνει ο επόμενος.Σκοπός είναι να ξεφύγουν τα παιδιά απο το ηφαίστειο και να φτάσουν γρήγορα στο τέλος,που είναι το σπίτι(πηγη:toddlerapproved).
  9. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ SPIDERMAN.Χρειάζεστε αυτοκόλλητη χαρτοταινία και φύλλα εφημερίδας τσαλακωμένα σε μπάλες.Κολλήστε την χαρτοταινία έτσι ώστε να σχηματίζει ιστό αράχνης και πείτε στα παιδιά να τις πετούν ώστε να κολλούν όσο γίνεται ψηλότερα στον ιστό(πηγή:handsonaswegrow).
  10. ΓΕΜΙΣΤΕ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ.Χρειάζεστε μικρά πολύχρωμα μπαλόνια,μέσα στα οποία θα βάλετε πλαστελίνη και μετά θα τα δέσετε.Τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργούν διάφορα σχήματα τα οποία θα μπορούν και να ζωγραφίζουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο(πηγή:playcreateexplore).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου