Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ  ΜΠΕΣΑΜΕΛ!!!!!!!

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:

  • 24 κανελλόνια
  • 2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ.ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο 
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 ποτ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 8-10 λεπτά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μυρωδικά.Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα,τη ζάχαρη κ αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά να πιεί τα υγρά του κ ναμείνει στεγνός.Αφήνουμε λιγο να κρυώσει κ προσθέτουμ την παρμεζάνα.Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κ το βούτυρο κ μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι,τα αυγά κ το ανακατεύουμε να δέσει η μπεσαμέλ.
Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε στο πυρεξ μς 2-3 κ.σ. μπεσαμέλ και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα κανελλόνια μας και τα ακουμπάμε στην κρέμα μας.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει η μπεσαμέλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου