ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ!!!!!!!
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ:
- 24 κανελλόνια
- 2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 φλ.ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλ. παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 ποτ. αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 8-10 λεπτά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μυρωδικά.Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα,τη ζάχαρη κ αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά να πιεί τα υγρά του κ ναμείνει στεγνός.Αφήνουμε λιγο να κρυώσει κ προσθέτουμ την παρμεζάνα.Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κ το βούτυρο κ μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι,τα αυγά κ το ανακατεύουμε να δέσει η μπεσαμέλ.
Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε στο πυρεξ μς 2-3 κ.σ. μπεσαμέλ και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα κανελλόνια μας και τα ακουμπάμε στην κρέμα μας.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου