Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!!!!! 

Οι συμβουλές και τα έξυπνα μαγειρικά κόλπα της μαμάς.Για να πετυχαίνει πάντα η συνταγή,για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη......


Για τέλεια βραστά

Για να μαγειρευτεί καλά το βραστό φαγητό,πρέπει να χρησιμοποιείτε άφθονο νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία.Πατάτες,λαχανικά που προορίζονται για σούπα ή ζωμό λαχανικών,τα κρέατα,καθώς και τα όσπρια πρέπει να μπαίνουν εξαρχής στην κατσαρόλα με νερό βρύσης και να βράζουν για όσο χρειάζεται.Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό ή να το αλλάξετε,θα πρέπει το καινούριο να είναι πάντα ζεστό.Αντίθετα,το μπρόκολο,τα φασολάκια και ο αρακάς πρέπει να μπαίνουν στην κατσαρόλα όταν το νερό κοχλάζει ήδη,να βράζονται ελαφρώς,και στη συνέχεια να προστίθεται κρύο νερό για να σταματήσει άμεσα ο βρασμός τους.

Εύκολος διαχωρισμός ασπραδιού-κρόκου

Ξέρετε ότι το πλαστικό μπουκάλι του εμφιαλωμένου νερού μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού:Σπάτε το αυγό σε βαθύ πιάτο,προσέχοντας να μη διαλυθεί.Κατόπιν παίρνετε το μπουκαλάκι(άδειο,απολύτως στεγνό και χωρίς καπάκι)και το πλησιάζετε πολύ κοντά στον κρόκο και κάπως πλαγιαστά.Πιέζετε το μπουκαλάκι μέχρι να ρουφήξει τον κρόκο.Τέλος αδειάζετε τον κρόκο από το μπουκαλάκι σε άλλο πιάτο.Δεν είναι ταχυδακτυλουργικό κόλπο και δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για το καταφέρετε!

Σπιτικό αρωματικό ξύδι

Αναμειγνύετε ξύδι από λευκό ή κόκκινο κρασί με φρέσκια μέντα,εστραγκόν,θυμάρι,δάφνη,σέλινο,κρεμμύδι,σκόρδο σε σκελίδες,πιπέρι σε κόκκους και ξυλάκια γαρίφαλλο.Το αφήνετε για τουλάχιστον 12 ώρες,κατόπιν το σουρώνετε καλά και τα φυλάτε μέσα σε γυάλινο μπουκάλι που σφραγίζει καλά.Ταιριάζει ιδιαίτερα σε σαλάτες λαχανικών,πατατοσαλάτα,κρέας και ψάρια φούρνου.

Αψογα καραμελωμένα ψητά λαχανικά


Για να καραμελώσουν γρήγορα και σωστά τα λαχανικά που πρόκειται να ψήσετε,ανάβετε το φούρνο στη μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία,τοποθετείτε μέσα ένα άδειο ταψί και το αφήνετε να καεί για 10-15 λεπτά.Στο μεταξύ προετοιμάζετε τα λαχανικά,τα βάζετε σε μπολ,προσθέτετε ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.Αδειάζετε τα λαχανικά στο καυτό ταψί και τα απλώνετε.Βάζετε και πάλι στο φούρνο και ψήνετε στη μεσαία σχάρα και σε δυνατή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά-τα λαχανικά σας θα καραμελώσουν τέλεια και θα γίνουν πιο εύγευστα παρά ποτέ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου