Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ,ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Κ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ.

Τώρα λοιπόν που μπαίνει σιγά σιγά ο χειμώνας,άρχισαν κ τα πρώτα κρυολογήματα.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας κ να τον θωρακίσουμε?
Ορίστε μερικά "γιατροσόφια"που χρησιμοποιούσαν οι μαμάδες μας κ οι γιαγιάδες μας για να μας ανακουφίσουν απο όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα του κρυολογήματος,του πονολαιμού κ όχι μόνο.....

ΧΑΜΟΜΗΛΙ
Βράστε σε νερό τα άνθη του χαμομηλιού,σουρώστε το κ πιείτε το.Το ρόφημα αυτο θα σας ανακουφίσει απο τον πονόλαιμο κ θα μαλακώσει τον βήχα σας.

ΤΣΑΙ
Σε βραστό νερό ρίξτε μαύρο τσάι ή του βουνού ΄οτι άλλο έχετε,σουρώστε το κ πιείτε το.Αν το επιθυμείτε προσθέστε μέλι για να μαλακώσει ο λαιμός σας.

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ
Βράστε 1 φλ.νερό με 2-3 φύλλα ευκάλυπτου.Αφήστε το λίγο,σουρώστε το κ πιείτε το,ζεστό ή κρύο.Αν θέλετε προσθέστε μέλι κ λεμόνι.Το ρόφημα αυτό θα απαλύνει το βήχα σας κ θα καταπραύνει τον πονόλαιμο σας κ τα συμπτώματα δύσπνοιας κ πυρετού.Επίσης μπορείτε να κάνετε εισπνοές πάνω από την κατσαρόλα,βράζοντας τα φύλλα ευκάλυπτου.

ΘΥΜΑΡΙ
Βράστε νερό στο μπρίκι κ προσθέστε 1 κουτ. θυμάρι.Σουρώστε το κ πιείτε το.
Το ρόφημα θυμαριού θα καταπραύνει τον πονόλαιμο σας,τον βήχα κ την βρογχίτιδα.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
Το αφέψημα του φασκόμηλου χρησιμοποιείται εναντίον του κρυολογήματος κ για να καταπραύνει τα ενοχλητικά συμπτώματα της φαρυγγίτιδας.Εχει έντονη οσμή κ γεύση.

ΜΕΝΤΑ
Σε μισό λίτρο νερό βράστε φύλλα μέντας,το σουρώστε το κ πιείτε το.Το αφέψημα αυτό καταπολεμά δραστικά το συνάχι,τον βήχα κ την βρογχίτιδα.

ΔΙΚΤΑΜΟΣ
Το ρόφημα από δίκταμο είναι ιδανικό για συνάχι κ πονόλαιμο.

ΣΚΟΡΔΟ
Για εσας που αντέχετε τη μυρωδιά του είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των λοιμώξεων αφού θεωρείται φυσικό αντιβιοτικό.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Ο χυμός του κρεμμυδιού που έχετε στίψει είναι αποτελεσματικό αποχρεμπτικό κ έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

ΜΕΛΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Πίνετε καθημερινά από 2 λεμόνια αφού προσθέσετε και 2 κουτ.μέλι κ αν θέλετε κ κανέλα.Ετσι ενισχύουμε τον οργανισμό μας.

ΡΑΚΟΜΕΛΟ
Ποτό φτιαγμένο απο τσικουδιά κ μέλι.
Πιείτε το ζεστό για να σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα γρίπης κ κρυολογήματος.Αν θέλετε προσθέστε μπαχαρικά όπως κανέλα ή βότανα όπως φασκόμηλο.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε κ την βιταμίνη C η οποία είναι πολύ σημαντική για τον αργανισμό μας,γιατί τον θωρακίζει  από την γρίπη.
Εκτός από τα πορτοκάλια που περιέχουν βιταμίνη C και θα πρέπει να στίβουμε κ να πίνουμε καθημερινά κ εμείς οι μεγάλοι αλλά φυσικά κ τα παιδιά,βιταμίνη C περιέχουν και τα :
λεμόνια ,γκρέιπ φρούτ  ,ακτινίδια, οι φράουλες  ,ο ανανάς,   οι πιπεριές, το σέλινο,  το λάχανο.

ΣΗΜ:ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!!

1 σχόλιο: