Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Κρέμα σοκολάτα

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 300 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
Μερίδες 5
Προετοιμασία 15' Αναμονή 2 ώρες
Διαδικασία Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα και, όταν πάρει βράση, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια στεγνή ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Για πιο φίνα υφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε -αν έχουμε- ένα μπλέντερ χειρός (εννοούμε τη ράβδο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σουπών με κρεμώδη υφή και όχι το μίξερ χειρός). Γεμίζουμε ατομικά μικρά μπολ ή ποτήρια και βάζουμε να κρυώσουν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Συμβουλές
  • Η σοκολάτα φημίζεται για την πλούσια περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτές, σε συνδυασμό με το αμινοξύ τρυπτοφάνη που επίσης περιέχει, συμβάλλουν στην αναζωογόνηση των κυττάρων και μας δημιουργούν ευεξία. Τα λιπαρά του γλυκού μειώνονται εξαιτίας της αντικατάστασης του πλήρους γάλακτος από ημιαποβουτυρωμένο.
  • Θερμίδες ανά μερίδα: 130

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου