Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015πρωτότυπες χρήσεις για παλιά αντικείμενα
Αν η φιλοσοφία του DIY ήταν πριν από μερικά χρόνια προνόμιο των… λίγων που είχαν την διάθεση, τον χρόνο και το μεράκι να φτιάξουν κάτι χρήσιμο από το μηδέν, πλέον τείνει να γίνει trend. Το «κάν'το μόνος σου» βέβαια, δεν εξαντλείται μόνο στην κατασκευή. Βάζοντας στην συνταγή και ολίγη ανακύκλωση, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν δεκάδες αντικείμενα στο σπίτι μας, τα οποία άνετα μπορούν να αποκτήσουν νέα χρηστικότητα, να ανανεώσουν την εικόνα του σπιτιού μας ή ακόμα και να μας λύσουν τα χέρια. Πώς; Ακολουθούν μερικές ιδέες για να κάνετε την αρχή και να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα γεμίσετε μια σακούλα σκουπιδιών με «άχρηστα» πράγματα. 

* To ρολό κουζίνας μπορεί να γίνει εύκολα μέσο αποθήκευσης για πλαστικές σακούλες ή μακριά καλώδια συσκευών, ενώ στο ρολό από το χαρτί υγείας μπορείτε κάλλιστα να «περάσετε» λαστιχάκια για τα μαλλιά και τσιμπιδάκια για να μην τα ψάχνετε και αγοράζετε καινούργια κάθε τρεις και λίγο. 

* Το άδειο κουτί από τα χαρτομάντιλα αποτελεί ιδανικό μέσο αποθήκευσης για τις πλαστικές σακούλες – μικρές ή μεγάλες – σκουπιδιών. 

* Τα κοινά λαστιχάκια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στις άκρες της κρεμάστρας, για να «παγιδέψετε» ρούχα τα όποια έχουν τάσεις… φυγής. 

* Πήρατε καινούργιο mousepad; Μην πετάξετε το παλιό, καθώς μπορεί να… μετακομίσει στην κουζίνα σας. Αν το περίβλημά του δεν είναι από πλαστικό, μπορεί να χρησιμέψει ως επιφάνεια προστασίας για τις ζεστές κατσαρόλες – τηγάνια που ακουμπούν στον πάγκο της κουζίνας. 

* Βρήκατε μια ξέμπαρκη θήκη από κασέτα και δεν ξέρετε τι να τη κάνετε; Μόλις αποκτήσατε έναν νέο αποθηκευτικό και προστατευτικό χώρο για τα ακουστικά του mp3 σας ή του smartphone. Ναι, αυτά που συνέχεια τσακίζουν ή/και χάνονται χωρίς να αφήσουν ίχνη. 

* Τέλειωσε το απορρυπαντικό πιάτων; Πλένετε πολύ καλά το εσωτερικό του πλαστικού μπουκαλιού και μόλις αποκτήσατε το ιδανικό μαγειρικό εργαλείο για να ρίχνετε την κατάλληλη ποσότητα π.χ. μίγματος για κρέπες ή κρέμας γάλακτος σε ένα φαγητό και σιροπιού ή κρέμας για να γαρνίρετε ένα γλυκό. 

* Το παλιό σας σκουφάκι για το μπάνιο μπορεί να γίνει το ιδανικό… περιτύλιγμα για τα παπούτσια σας, σε περίπτωση που ταξιδεύετε και δεν θέλετε να λερώσετε τα υπόλοιπα ρούχα της βαλίτσας. 

* Τα γυάλινα μπουκάλια πηγαίνουν στην ανακύκλωση της γειτονιάς, όμως οι φελλοί τους μπορούν να… μείνουν στο σπίτι. Καρφώστε τους φελλούς στα μυτερά σας μαχαίρια για να έχετε ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας για τα πιτσιρίκια, κόψτε μικρές «φέτες» φελλού και τοποθετήστε τις στα πόδια των επίπλων σας ώστε να μην «γδέρνουν» το πάτωμα. ή συγκεντρώστε πολλούς και συνθέστε έναν αυτοσχέδιο πίνακα ανακοινώσεων για την κουζίνα ή το δωμάτιό σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου