Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς



Υλικά για 25 σοκολατάκια





  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ φουντούκια ανάλατα
  • 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λάδι

Προετοιμασία

01Βάλε τα φουντούκια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και θρυμμάτισε, χωρίς όμως να κάνεις τους ξηρούς καρπούς σκόνη
02Πάρε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε τη μαύρη ζάχαρη να λιώσει μαζί με 2 κουταλιές νερό
03Όταν αρχίσει να καραμελώνει και πάρει χρυσαφένιο χρώμα κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε τα φουντούκια. Ανακάτεψε καλά να καραμελώσουν
04Την ίδια ώρα βάλε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπεν μαρί να λιώσουν μαζί. Ρίξε και το ελαιόλαδο για να βοηθήσεις τη σοκολάτα να λιώσει πιο εύκολα
05Αφού λιώσει η σοκολάτα και γυαλίσει, ρίξε μέσα τα καραμελωμένα φουντούκια και ανακάτεψε να πάνε παντού στη σοκολάτα.

06Χρησιμοποίησε δύο παγοθήκες από καουτσούκ σε σχήμα καρδούλας. Γέμισε τις παγοθήκες με το μείγμα της σοκολάτας και άφησε να κρυώσουν ελαφρά. Βάλε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και ξεφόρμαρε

Tip

Το μυστικό των μεγάλων ζαχαροπλαστών είναι αφού λιώσουν τη σοκολάτα να την ρίχνουν σε μαρμάρινη επιφάνεια. Εκεί τη δουλεύουν με μια σπάτουλα για να κρυώσει. Έτσι γίνεται πιο λεία και ομοιόμορφη. Αν λοιπόν έχεις μαρμάτινο νεροχύτη ή άλλη επιφάνεια δοκίμασε να το κάνεις με τα σοκολατάκια σου! 

                             ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου