Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ   ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ











Τα υλικά μας:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα 450 γρ.
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι:
  • 3 ποτ. νερό
  • 2 ποτ. ζάχαρη 
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το φύλλο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο στα 4 το τσαλακώνουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Να ρίχνετε λίγα λίγα τα φύλλα και να τα ανακατεύεται ώστε να απορροφούν τα υγρά του μείγματος.
Μόλις τελειώσουμε με όλα τα φύλλα τα αφήνουμε λίγο και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο σε λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό μας και το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το οποίο το έχουμε βράσει για 15 λεπτά.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου