Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015


Τάρτα σοκολάτας με καρύδα

Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:
•    100 ml κρέμα γάλακτος
•    1 βάση για τάρτα
•    100γρ  NESTLÉ DESSERT 65% κακάο
•    80γρ. τριμμένη καρύδα
•    80γρ. αχνη ζάχαρη
•    50γρ. βούτυρο
•    2 ασπράδια
•    1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώστε μέσα σε μία κατσαρόλα το βούτυρο με τη ζάχαρη και την τριμμένη καρύδα. Αφήστε να καραμελώσει η καρύδα ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
  • Ανακατέψτε τα ασπράδια με το αλάτι κάνοντας μια μαρέγκα.
  • Προσθέστε τα ασπράδια στην καρύδια.
  • Ρίξτε το μίγμα στην βάση της τάρτας και ψήστε για 20 λεπτά.
  • Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε το μίγμα σοκολάτας πάνω στην τάρτα και αφήστε για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει πριν σερβίρετε.
  • από:glikessintages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου