Φτιάξε μόνος σου Σανγκρία
Ελαφρύ και νόστιμο συνοδεύει μοναδικά κρύα πιάτα και είναι τέλειο ποτό καλωσορίσματος για τραπέζια και πάρτι. Δε θα ήθελες να ξέρεις να φτιάχνεις σανγκρία και μόνο σου; Μη ταράζεσαι. Τα πράγματα είναι απλά. Εξάλλου, στην Ελλάδα έχουμε καταντήσει αμέρικαν μπαρ.
Μια απλή σανγκρία οφείλουμε όλοι να μάθουμε να φτιάχνουμε.
Ξεκινάμε λέγοντας ότι η σανγκρία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα punch. Ένα κρασί που του έχουν προσθέσει φρούτα, ζάχαρη και λικέρ.
Τα συστατικά που θα χρειαστείς για να την φτιάξεις είναι:- Ένα κόκκινο merlot κρασί
- ½ φλιτζάνι κονιάκ ή gran marnier
- 2 κ.σ. χυμό lime
- 1 κ.γ. χυμό πορτοκάλι
- ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
- Πορτοκάλια, μήλα και αν υπάρχουν σταφύλια ή φράουλες κομμένα σε κομματάκια.
Για να φτιάξεις τη σανγκρία θα ρίξεις σε ένα μπολ για punch το κρασί, θα προσθέσεις το κονιάκ και τον χυμό των εσπεριδοειδών και μετά θα ρίξεις σιγά-σιγά τη ζάχαρα αναδεύοντας καλά για να διαλυθεί. Στη συνέχεια, θα προσθέσεις στο κρασί τα φρούτα και θα τα αφήσεις να δώσουν τα αρώματα τους για 3,5 ώρες στο ψυγείο. Θα σερβίρεις την σανγκρία σου σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
Αν θέλεις να είναι αφρώδες το αποτέλεσμα θα αντικαταστήσεις το merlot με ένα prosecco. Η σανγκρία γίνεται και λευκή ( Sangria Blanca) αντικαθιστώντας το κόκκινο κρασί με λευκό.
πηγή: galsnguys.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου