Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αυτές είναι οι Πιο Ακριβές Πόλεις στον Κόσμο για να Ζήσει Κανείς

Αυτές είναι οι Πιο Ακριβές Πόλεις στον Κόσμο για να Ζήσει Κανείς
Αν σχεδιάσετε την επόμενη απόδρασή σας στο εξωτερικό, είτε για διακοπές είτε για να μείνετε μόνιμα, εμείς σας δίνουμε τη λίστα με τις 8 πιο ακριβές πόλεις για να μην τις πλησιάσετε.
Αμβούργο, Γερμανία Το Αμβούργο βρίσκεται στην 66η θέση από τις 247 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο. Πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις πιο «οικονομικές» ακριβές πόλεις. Έχει περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους ενώ προσελκύει και πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Για να καταλάβετε περίπου για τι μιλάμε το ενοίκιο ενός σπιτιού 85 τ.μ. είναι γύρω στα 1.393 ευρώ το μήνα.
Βανκούβερ, Καναδάς Επίσης ανάμεσα στις πιο«οικονομικές» ακριβές πόλεις στον κόσμο είναι το Βανκούβερ τουΚαναδά. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στο νούμερο 53 της λίστας των 247 πόλεων, έχει 2,5 εκατομμύρια κατοίκους και ένα από τα καλύτερα μετρό στον κόσμο. Το ενοίκιο ενός σπιτιού 85 τ.μ. έχει κατά μέσο όρο 1.920 ευρώ το μήνα.
thehomeissue_poleis01
Το ενοίκιο ενός διαμερίσματος 85 τ.μ. στο Αμβούργο κοστίζει περίπου 1300 ευρώ το μήνα.
Τόκιο, Ιαπωνία Η επόμενη ακριβή πόλη είναι το Τόκιο της Ιαπωνία το οποίο βρίσκεται στο νούμερο 37 των 247 πιο ακριβών πόλεων στον κόσμο. Το Τόκιο έχει 38 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μία από τις πόλεις με τα πιο ακριβά ενοίκια, καθώς έχει σοβαρό πρόβλημα χώρου. Για να ενοικιάσετε ένα διαμέρισμα 85 τ.μ. θα πρέπει να δώσετε 2.420 ευρώ το μήνα.
Άμστερνταμ, Ολλανδία Μπορεί να ήταν ένα μικρό ψαροχώρι τον 12ο αιώνα αλλά σήμερα το Άμστερνταμ έχει γίνει ένας από τους κυριότερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Βρίσκεται στην 23η θέση από τις 247 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο. Τα ενοίκια είναι και εκεί πολύ ακριβά αλλά αυτά που ανεβάζουν το κόστος ζωής σε αυτήν την πόλη είναι τα καθημερινά έξοδα. Ένα διαμέρισμα 85 τ.μ. έχει 2.000 ευρώ το μήνα και μια κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς κοστίζει περίπου 100 ευρώ.
Παρίσι, Γαλλία Στη 14η θέση με τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο βρίσκεται το Παρίσι. Παρόλο που το κόστος μεταφοράς και ειδών σούπερ μάρκετ δεν είναι πολύ υψηλά αλλά τα ενοίκια των σπιτιών είναι φωτιά! Για να μείνετε σε ένα διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Παρίσι θα πρέπει να δίνετε 2.900 ευρώ το μήνα. Όσο για τα άλλα... 2 εισιτήρια για σινεμά κοστίζουν 22 ευρώ (σε αντίθεση με την Ελλάδα που κοστίζουν 14 ευρώ), και ένα πακέτο τσιγάρα 8 ευρώ.
thehomeissue_poleis02
Το Παρίσι βρίσκεται στην 14η θέση με τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο.
Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες Όσο και αν σας φαίνεται περίεργοη Νέα Υόρκη δεν είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Βρίσκεται στην 7η θέση, έχει 8,5 εκατομμύρια κατοίκους και πολύ υψηλά ενοίκια. Το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Μανχάταν κοστίζει 3.600 ευρώ το μήνα. Ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 11 ευρώ, 2 εισιτήρια για σινεμά 24 ευρώ και μια μηνιαία κάρτα για τα μέσα μεταφοράς 100 ευρώ.
Όσλο, Νορβηγία Το Όσλο της Νορβηγίας είναι η 4η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Μπορεί τα ενοίκια να είναι λίγο πιο οικονομικά από τη Νέα Υόρκη αλλά είναι πολύ υψηλό το κόστος των τροφίμων, των εισιτηρίων για τα μέσα μεταφοράς και πολλών άλλων αγαθών. Πιο συγκεκριμένα δύο εισιτήρια για το σινεμά κοστίζουν 29 ευρώ και το ενοίκιο ενός διαμερίσματος 85 τ.μ. είναι 2.500 ευρώ το μήνα. Η Νορβηγία επίσης φημίζεται για τα ακριβά ποτά της.
Zυρίχη, Ελβετία Η Ζυρίχη έχει τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης στον κόσμο. Σε αυτήν την πόλη της Ελβετίας όλα είναι πανάκριβα. Πιο συγκεκριμένα, το ενοίκιο για ένα σπίτι 85 τ.μ. είναι 3.100 ευρώ το μήνα, 2 εισιτήρια για σινεμά κοστίζουν 33 ευρώ κι ένα πακέτο τσιγάρα 7 ευρώ.
από:spiros soulis-the home issue

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου