Σπιτική νηστίσιμη σπανακόπιτα απο τον Βασίλη Καλλίδη!!!
Υλικά
Για το φύλλο:
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι κομμένο
3 κ.σ. ρύζι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Για το φύλλο:
Βάζουμε το αλεύρι σ' ένα μπολ και ρίχνουμε στο κέντρο το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και απαλή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε σε 2 μέρη και την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε κάθε μέρος σε 2 φύλλα.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σ' ένα μπολ το σπανάκι μαζί με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη γέμιση.
Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμιση απλώνοντάς την παντού, για να είναι ομοιόμορφα μοιρασμένη. Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και το ενώνουμε γύρω - γύρω με το κάτω. Αλείφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα μας. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Καλή σας όρεξη!
Για το φύλλο:
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι κομμένο
3 κ.σ. ρύζι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Για το φύλλο:
Βάζουμε το αλεύρι σ' ένα μπολ και ρίχνουμε στο κέντρο το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και απαλή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε σε 2 μέρη και την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε κάθε μέρος σε 2 φύλλα.
Για τη γέμιση:
Βάζουμε σ' ένα μπολ το σπανάκι μαζί με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη γέμιση.
Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι και τοποθετούμε το ένα φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμιση απλώνοντάς την παντού, για να είναι ομοιόμορφα μοιρασμένη. Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και το ενώνουμε γύρω - γύρω με το κάτω. Αλείφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα μας. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου