Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Μπακαλιάρος κοκκινιστός στην κατσαρόλα μαζί με Κρις Κρις "Τόστιμο!" Μεσογειακό με σκόρδο και βασιλικό!


Υλικά για 6 άτομα:
1 κιλό μπακαλιάρο κατεψυγμένο
Λίγο αλεύρι
2/3 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι
6 πατάτες
1 κονσέρβα με ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες με τη φλούδα κομμένες και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μπακαλιάρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τις πατάτες και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε ένα μπωλ και αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια μπακαλιάρου. Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στις πατάτες και σιγοβράζουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Σερβίρουμε με Κρις Κρις "Τόστιμο!" Μεσογειακό με σκόρδο και βασιλικό. Καλή σας όρεξη!

από:κρις κρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου