Κυριακή 31 Μαΐου 2015

25 super Κολπάκια για την κουζίνα

Σούπερ κολπάκια για την κουζίνα που θα μας λύσουν τα χέρια. Πολλά απο αυτά ίσως να τα γνωρίζετε, σίγουρα όμως κάτι νέο μπορείτε να μάθετε. Όσο ζούμε μαθαίνουμε... έτσι δεν είναι;


Αφαιρέστε με το τσόφλι του αυγού, σπασμένα τσόφλια που έπεσαν στο μπώλ.


Ο έξυπνος τρόπος να ξεφλουδίσεις ένα πορτοκάλι


Καταψύξτε σε παγοκυψέλες σάλτσες που σας περίσσεψαν.

Πώς να καθαρίσετε πολλά σκόρδα μαζί

Για να μην γλυστράει το ξύλο κοπής τοποθετήστε απο κάτω μία πετσετούλα!

Βάλτε σε οποιοδήποτε ποτήρι μεμβράνη και καλαμάκι και πάρτε το μαζί. Κάνει πολύ καλή δουλειά εαν δεν έχετε καπάκι

Ένας γρήγορος και πρακτικός τρόπος να κόψετε το καρπούζι

Βάλτε ξυλάκια στα γιαουρτάκια σας, μετά κατάψυξη και κάντε τα παγωτάκια

 

Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας πάνω στην φρεσκοκομμένη σαλάτα, καλύψτε με μεμβράνη και θα διατηρηθεί τέλεια στο ψυγείο σας για αρκετές μέρες.

Αφαιρέστε τα κουκούτσια εύκολα και χωρίς να λερώνεστε!


Οδοντικό νήμα για εύκολο κόψιμο μαλακών τυριών και γλυκών

Ρολάρετε το λεμόνι πριν το κόψετε για να σας δώσει όλους τους χυμούς


Τα παγωμένα σταφύλια είναι ιδανικά για να μένει κρύο το κρασί σας χωρίς να αραιώνει απο τα κανονικά παγάκια.

Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί μέσα στο ταψί ή στις φόρμες για τα γλυκά σας, για να μην κολλάνε και να βγαίνουν πανεύκολα.

 



Εαν δεν έχετε θήκες για cupcakes κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί.

 Εαν θέλετε να τεμαχίσετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο για σάντουιτς, όσο είναι ακόμα ζεστό κάντε το με το μίξερ!


Ξεφλουδίστε το τζίντζερ με το κουτάλι. Κι όμως είναι εύκολο.


Εύκολος και πρακτικός τρόπος να καθαρίσετε μια πιπεριά.

Μία ξύλινη κουτάλα θα αποτρέψει την υπερχείλιση της κατσαρόλας.

Για να μην ξεραίνεται το κομμένο κέικ βάλτε ψωμί του τοστ στις άκρες του.

Φτιάξτε παγάκια με βότανα και ελαιόλαδο για να τα έχετε πάντα έτοιμα να νοστιμίζετε τα φαγητά σας.


Για να ανοίξετε εύκολα ένα καπάκι απο βάζο προσπαθήστε με ένα πλαστικό γάντι ή ένα λαστιχάκι


 Ψήστε το ψάρι σας πάνω σε φέτες λεμονιού. Δεν θα ξεραθεί και θα πάρει υπέροχη γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου