Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τυλίξου στην απόλαυση! Συνταγή για ρολό κιμά με μπέικον

Rolo-kima-bacon-650
Ξέφυγε από τα κλασσικά και δώσε περισσότερη απόλαυση στην καθημερινότητά σου… με μία και μόνο κίνηση! Βάλε στο ρολό κιμά φέτες μπέικον και θα δεις τον ουρανίσκο σου να εκρήγνυται!
Υλικά
  • 900 γραμμ. κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο)
  • 2 αβγά
  • 150 γραμμ. μπέικον
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 ml γάλα
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φασκόμηλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ψωμί, περιχύνουμε με το γάλα και αφήνουμε να μουλιάσει. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τον κιμά, μερικά φύλλα δεντρολίβανο, 4 φύλλα φασκόμηλο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αβγό και το ψωμί στυμμένο. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε σε ρολό με τις παλάμες βρεγμένες.  Βρέχουμε με νερό ένα κομμάτι χαρτί για φούρνο, το στύβουμε και το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας.
Στρώνουμε πάνω στο χαρτί φέτες μπέικον, τοποθετούμε το ρολό ανασηκώνοντας το μπέικον, σκεπάζουμε το ρολό, καλύπτουμε με άλλες φέτες μπέικον τα κενά και τυλίγουμε με το χαρτί σαν καραμέλα.
Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.  Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου