Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Στρώνουμε τραπέζι με το Βασίλη Καλλίδη – Ο σεφ προτείνει μαριναρισμένο κοτόπουλο


chicken-650
Τη δική του εκδοχή για το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας δίνει ο αγαπημένος σεφ, Βασίλης Καλλίδης. Το μικρό μυστικό για την απόλυτη επιτυχία του κοτόπουλου είναι η μαρινάτα.
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο 1.800 γραμμ.
  • 4 κουταλιές μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλιές κέτσαπ
  • 1 ζωμό με γεύση κοτόπουλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο όλο το βράδυ με αλάτι, πιπέρι, αλεσμένο σκόρδο, μαγιονέζα και το σπιτικό ζωμό. Την επόμενη ανακατεύουμε το κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά και αλείφουμε την κάτω πλευρά του κοτόπουλου.
Απλώνουμε το κοτόπουλο πάνω σε μία σχάρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και συνοδεύουμε με πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου