Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ!!!

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ COOKCOOL
Τα τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, πιτσάκια κτλ. σίγουρα δε λείπουν από κανένα πάρτι! Τι θα λέγατε όμως στο επόμενο πάρτι σας να πρωτοτυπίσετε λίγο και να προσθέσετε στο συνηθισμένο μενού σας και μερικές νέες γεύσεις;
Αν θα θέλατε να δοκιμάσετε κάτι νέο λοιπόν, εμπιστευτείτε τη συνταγή για κρουασανακια με πεστο βασιλικου, ντοματινια και κεφαλογραβιερα, που βρήκαμε στο site των ταλαντούχων κοριτσιών του cookcool.gr.

Συνταγη για κρουασανακια με πεστο βασιλικου, ντοματινια και κεφαλογραβιερα


κρουασανακια με πεστο 1

Υλικά (8 κομμάτια)

Για την ζύμη :
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 ml νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Για την γέμιση :
100 γρ. πέστο βασιλικού σπιτικό ή έτοιμο
ντοματίνια κομμένα στα 4
100-150 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιά, με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά ενσωματώνετε το αλεύρι και το αλάτι.Ζυμώνετε καλά.Σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Ανοίγετε την ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα.
  • Καλύπτετε την ζύμη με το πέστο και κόβετε σε 8 κομμάτια όπως κόβετε μια πίτσα.
  • Τοποθετείτε στην άκρη τα ντοματίνια και την κεφαλογραβιέρα.
κρουασανακια με πεστο 2
  • Τυλίγετε τα κρουασανάκια σφιχτά και τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου