
Το ντελίβερι θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά! Εμείς με τη βοήθεια του ταλαντούχου σεφ του εστιατορίου «Κελάρι», Πέτρου Συρίγου, φτιάχνουμε τη δική μας πίτσα… με σπιτικό ζυμάρι.
Υλικά
Για το ζυμάρι
- 500 γραμμ. κίτρινο αλεύρι
- 350 γραμμ. χλιαρό νερό
- 1 κύβο νωπή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για την πίτσα
- 170 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλιά ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γραμμ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 200 γραμμ. λεπτές φέτες πεπερόνι
- 100 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα
- 100 γραμμ. πιπεριά
- 50 γραμμ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό και προσθέτουμε τη μαγιά, αλάτι,
ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το
αλεύρι και ανακατεύουμε.Όταν αρχίζει να παίρνει την όψη ζύμης, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ένα σκεύος με λίγο αλεύρι στον πάτο για μισή ώρα, σκεπασμένο με πετσέτα.
Ρίχνουμε σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε σχήμα στεφανιού. Ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι στο ζυμάρι και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε σε διάσταση όση και του ταψιού μας.
Απλώνουμε στο ταψί λάδι και από πάνω τη ζύμη. Απλώνουμε τη σάλτσα, τη ρίγανη και το πιπέρι. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα μανιτάρια, το τυρί, τις πιπεριές, τις ελιές και το πεπερόνι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και βγάζοντας το ταψί, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου