Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
- Σπάστε τα αμύγδαλα και δώστε τους χρώμα σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο.
- Λιώστε τα 100γρ. βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το μπέικιν παόυντερ.
- Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα και προσθέστε τη στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα.
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε τις θήκες από την φόρμα για τα madeleines.
- Γεμίστε τις θήκες μέχρι τη μέση με τη ζύμη. Βάλτε μέσα σε κάθε θήκη μισή καραμέλα βουτύρου και σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήστε για 10 λεπτά και αφήστε τα για άλλα 10’ στη φόρμα να ξεκουραστούν πριν σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου