Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Madeleines με καραμέλα βουτύρου και αμύγδαλα

 

 

 


Χρόνος προετοιμασίας 10 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 Λεπτά
Μερίδες Για 15 άτομα
Βαθμός δυσκολίας Βαθμός δυσκολίας
Υλικά:
•    1 συσκευασία κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο
•    100γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμα)
•    100γρ. αλεύρι
•    70γρ.  ζάχαρη άχνη
•    60γρ. αμύγδαλα λευκά χωρίς φλούδα
•    10 καραμέλες βουτύρου
•    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•    2 αυγά
Εκτέλεση:
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Σπάστε τα αμύγδαλα και δώστε τους χρώμα σε ένα τηγανάκι με λίγο βούτυρο.
  • Λιώστε τα 100γρ. βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το μπέικιν παόυντερ.
  • Ψιλοκόψτε τη κουβερτούρα και προσθέστε τη στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα.
  • Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε τις θήκες από την φόρμα για τα madeleines.
  • Γεμίστε τις θήκες μέχρι τη μέση με τη ζύμη. Βάλτε μέσα σε κάθε θήκη μισή καραμέλα βουτύρου και σκεπάστε με την υπόλοιπη ζύμη.  
  • Ψήστε για 10 λεπτά και αφήστε τα για άλλα 10’ στη φόρμα να ξεκουραστούν πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου