Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μίνι κοτορολάκια γεμιστά


Μίνι κοτορολάκια, με πλούσια γέμιση και μυρωδάτη επικάλυψη!
Οι περισσότεροι φαντάζομαι θα έχετε δοκιμάσει γεμιστό ρολό κοτόπουλο, που είτε θα το αγοράσατε έτοιμο, γεμισμένο και θα το ψήσατε στον φούρνο, είτε ακόμα θα το γεμίσατε οι ίδιοι με τα υλικά της αρεσκείας σας.
Στην σημερινή συνταγή αντί για ένα μεγάλο ρολό, γεμίζουμε μικρά φιλετάκια και φτιάχνουμε ατομικά γεμιστά ρολάκια, πολύ πολύ νόστιμα!!
Τα καλύπτουμε με ένα μυρωδάτο μείγμα μπαχαρικών-μυρωδικών, τα ψήνουμε στον φούρνο για μισή ωρίτσα και έτοιμα να τα απολαύσουμε με τηγανιτές πατατούλες και την αγαπημένη μας σος!
Δεν θα δώσω ποσότητες υλικών, εξαρτάται από το πόσα ρολάκια θέλετε να φτιάξετε.

Θα χρειαστούμε:
φιλετάκια από στήθος (ή και μπούτι) κοτόπουλου
φέτες τυρί για τοστ
φέτες ζαμπόν για τοστ
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1-2 αυγά χτυπημένα
αλάτι
Για την επικάλυψη
γαλέτα
ρίγανη
θυμάρι
σκόνη σκόρδου
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας χτυπήσει καλά τα φιλετάκια, ώστε να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται.
Αλατίζουμε κάθε φιλετάκι και το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.

Απλώνουμε πάνω του μια φέτα τυρί κομμένη κάθετα στην μέση. Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε καλύτερα να είναι κάποιο μαλακό τυρί, ώστε στο δίπλωμα να μην «σπάει».
Πάνω από το τυρί απλώνουμε μια φέτα ζαμπόν.

Τυλίγουμε σε ρολό τα φιλετάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να θυμόμαστε πόσες οδοντογλυφίδες έχουμε βάλει έτσι ώστε όταν τις αφαιρέσουμε μετά το ψήσιμο να μην μείνει πάνω στο ρολάκι κάποια ξεχασμένη.

Σε ένα πιάτο χτυπάμε καλά 1-2 αυγά.
Σε άλλο πιάτο ανακατεύουμε την γαλέτα με τα μυρωδικά.
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τα μυρωδικά που προτιμάτε και στις ποσότητες που θέλετε, ανάλογα με το πόσα φιλετάκια θα ψήσετε.
Περνάμε κάθε ρολάκι πρώτα από το χτυπημένο αυγό και μετά από το μείγμα της γαλέτας.
Φροντίζουμε να καλυφθούν πολύ καλά και από το αυγό και από την γαλέτα, βοηθώντας και με ένα κουτάλι.
Αραδιάζουμε τα ρολάκια στην σχάρα του φούρνου μας και κάτω από την σχάρα βάζουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσεκτικά αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου