Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Καλοκαιρινά ΚΕΡΙΑ διακοσμημένα με ΑΜΜΟ


Μ

ε πανεύκολο τρόπο και κόστος σχεδόν μηδενικό, δημιουργείστε κεριά σε καλοκαιρινό ύφος για επιτραπέζιες εποχιακές συνθέσεις-διακοσμήσεις. 

Εκτός από, σχετικά μεγάλου μεγέθους,  κεριά θα χρειαστείτε απλή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ ή οποιαδήποτε αντίστοιχη που μόλις στεγνώσει γίνεται διάφανη), άμμο ή πολύ πολύ ψιλό χαλικάκι από κάποια παραλία,προστατευτική ταινία και προστατευτικό βερνίκι.

Τοποθετείστε την άμμο σε ένα τουλουπάνι ή πολύ ψιλό τουλί και ξεπλύντε την κάτω από νερό. "Απλώστε" την σε ένα ηλιόλουστο σημείο και αφήστε στεγνώσει εντελώς
Τοποθετείστε την ταινία στην επιφάνεια των κεριών, ανάλογα με το πόσο μέρος τους θέλετε να καλυφθεί-διακοσμηθεί με άμμο. 

Απλώστε την κόλλα και "κυλήστε" το κερί πάνω στην άμμο, από όλες τις πλευρές.  Με ένα στεγνό πινέλο απομακρύνετε όσο ποσότητα άμμου δεν έχει επικαθήσει πάνω στο κερί και αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία έως ότου η επιφάνεια του κεριού να καλυφθεί πλήρως και ομοιόμορφα. Αφήστε την κόλλα να στερεοποιηθεί εντελώς πριν αφαιρέσετε την ταινία και ολοκληρώστε περνώντας την στεγνή άμμο με 1-2 χέρια προστατευτικό βερνίκι. 
Αρκετά τέτοια κεριά συγκεντρωμένα σε κάποιας μορφής καλοκαιρινή σύνθεση θα δώσουν πολύ πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα διακοσμητικά απ΄ότι ένα μεμονωμένο. ------------------
Δημιουργώντας τέτοιες συνθέσεις, μπορείτε να "παίξετε" τόσο το μέγεθος  των κεριών όσο και με το πόσο τμήμα της επιφάνειάς τους θα καλυφθεί με άμμο (σε κάποια λιγότερο, κάποια περισσότερο), ενώ ασφαλώς μπορείτε αν θέλετε να διακοσμήσετε επιπρόσθετα τα κεριά με κάποια ακόμη καλοκαιρινά στοιχεία - υλικά όπως π.χ κοχύλια, βότσαλα, σκοινί, λινάτσα κλπ. 


Για να χρωματίσετε απλή άμμο θαλάσσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε οποιαδήποτε απόχρωση. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το κάνετε. Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να ανακατέψετε άμμο με σκόνη από χρωματιστές κιμωλίες, θα πρέπει όμως να τρίψετε τις κιμωλίες σε πολύ ψιλή σκόνη.Θα το κάνετε με ένα κοινό μπλέντερ κουζίνας αφού πριν τις έχετε θρυμματίσει σε μικρά λεπτά κομμάτια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου