Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

DIY: ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ-ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ με ΧΑΡΤΙ και ΦΥΛΛΑ

Ε

ξαιρετικά καλαίσθητα και ιδιαίτερα φαναράκια-κηροπήγια που θα δημιουργήσετε με ελάχιστα υλικά και κόστος για την διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων.

Θα χρειαστείτε: 
- Λευκό ρυζόχαρτο ή λαδόκολλα
-Αποξηραμένα ή και φρέσκα φύλλα φυτών, σε διάφορα σχέδια και αποχρώσεις.
- Πολύ λεπτά ξυλαράκια ή λεπτά κλαδάκια δέντρων
- Θερμοκολλητικό πιστόλι και σίδερο. 


Κόψτε 8 κομμάτια από το χαρτί σε διάσταση λίγο μεγαλύτερη από αυτή που  θέλετε να έχει τελικώς η κατασκευή σας.  
Τοποθετήστε πάνω στα 4 κομμάτια χαρτιού μερικά φύλλα, καλύψτε τα με τα υπόλοιπα 4 κομμάτια χαρτιού και ...σιδερώστε με αρκετά ζεστό σίδερο χωρίς ατμό έως τα φύλλα να ...κολλήσουν-ενσωματωθούν στο χαρτί. Αν για την κατασκευή χρησιμοποιήσετε ρυζόχαρτο πριν το σιδέρωμα τοποθετείτε πάνω στο χαρτί ένα κομμάτι λαδόκολλα για να το προστατέψετε από την θερμοκρασία, αν τα φτιάξετε με λαδόκολλα σιδερώνετε απευθείας.
Ανάλογα με τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσετε (λεπτά, πιο χοντρά, φρέσκα, αποξηραμένα κλπ) πιθανόν κάποια να μην κολλούν εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ελάχιστη ποσότητα ατλακόλ για να τα σταθεροποιήσετε αρχικά πάνω στο χαρτί και στην συνέχεια ακολουθείτε την διαδικασία με το σίδερο

"Ενώστε" τα 4 κομμάτια χαρτιού μεταξύ τους σε τετράγωνο σχήμα τυλίγοντας τις άκρες τους σε λεπτά ξυλαράκια και κολλώντας με θερμοκολλητικό πιστόλι.

Ένας εναλλακτικός τρόπος της ίδιας κατασκευής είναι να δουλέψετε αρχικά με δύο ίσα και ενιαία παραλληλόγραμμα κομμάτια χαρτί το οποίο, αφού ...γίνει ένα μετά την ενσωμάτωση των φύλλων με το σίδερο, θα τσακίσετε ανά ίσα διαστήματα σχηματίζοντας τις 4 πλευρές από το φαναράκι. Στο εσωτερικό σημείο των "ενώσεων" κολλήστε με θερμοκολλητικό πιστόλι ξυραλάκια ή κλαδάκια για να σταθεροποιήσετε την κατασκευή. 

Ανάλογα με το τι σας διευκολύνει και την τελική όψη που θέλετε να έχουν τα φαναράκια μπορείτε να δουλέψετε σε ότι αφορά την σταθεροποίηση του χαρτιού στις γωνίες με όποιον τρόπο θέλετε π.χ να τις στερεώσετε με διακοσμητική αυτοκόλλητη ταινία ή λεπτό σύρμα  αντί για ξυλαράκια, να τοποθετήσετε διακοσμητικά ξυλαράκια και περιμετρικά στο πάνω και κάτω μέρος κλπ. όπως φυσικά και αντί να χρησιμοποιήσετε φύλλα να αποτυπώσετε πάνω σε μονό χαρτί όποιο σχέδιο θέλετε με stencil, χρώμα, decoupage κλπ. 
Με μεγάλα κομμάτια ρυζόχαρτου και δουλεύοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,αντί για ένα κηροπήγιο-φαναράκι που θα τοποθετήσετε γύρω από ένα κεράκι, θα κατασκευάσετε ένα ...καπέλο φωτιστικού ή και ένα κρεμαστό φωτιστικό οροφής. Το μόνο που επιπρόσθετα θα χρειαστεί μια βάση στήριξης για το ντουί που μπορείτε να φτιάξετε είτε με λίγο μεγαλύτερου πάχους ξύλα, πηχάκια κλπ. ή με χοντρό σύρμα.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: oncewed.com
camillestyles.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου