Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Πατατοριγανοκεφτέδες η τέλεια γεύση !!

 Υλικά

4 πατάτες
1 αυγό
2 φλυτζάνια τσαγιού κοφτά τυρί φέτα
3 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά κοφτή σούπας ρίγανη,η,αν υπάρχει γλαστράκι με φρέσκια  ένα ματσάκι ψιλοκομμένο
αλάτι ελάχιστο αν η φέτα είναι αλμυρή και πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες,
Μόλις μπορούμε να τις πιάσουμε  τις ξεφλουδίζουμε .
Τις βάζουμε σε ένα μπόλ πρέπει να είναι χλιαρές και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε να γίνουν σαν πουρές  .
Προσθέτουμε την φέτα,το αυγό,την ρίγανη,αλατοπίπερο και αλεύρι και τα δουλεύουμε όλα μαζί ,
Κάνουμε το μείγμα μία μπαλίτσα  και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά
Βάζουμε λάδι να ζεσταθεί καλά στο τηγάνι ,πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά τα αλευρώνουμε .τινάζουμε τ-ο πολύ αλεύρι  και τα πατάμε λίγο στην μέση να γίνουν πατητά για καλύτερο τηγάνισμα και τηγανίζουμε με προσοχή μέχρι να δούμε να χρυσίσουν.Προσοχή τα γυρνάμε μόλις είναι έτοιμη η μία πλευρά να μην τα ταλαιπωρήσουμε και διαλύσουν .Μεζεδάκι πρώτο για ουζάκι ,η μπυρίτσα ,η συνοδευτικό ,καλή όρεξη! .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου