Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Παρφέ φράουλας

parfe-fraoulas

Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: περίπου 5 ώρες

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες (καθαρό βάρος) + μερικές επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες, στραγγιστό
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • φράουλες για το σερβίρισμα

Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ και τον ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, ώστε να σπάνε οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι που σχηματίζονται και να παγώνει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για 4-5 φορές, έως ότου παγώσει καλά το παρφέ και γίνει αφράτο. Κατόπιν, το μεταφέρουμε μέσα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με μήκος 20 εκ. (μήκος), πλάτος 10 εκ. και ύψος 7 εκ. ή άλλη φόρμα της αρεσκείας μας με ίδια χωρητικότητα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες, να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με φρέσκες, πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες.
Tip
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε απευθείας το μείγμα σε αυτήν και μόλις παγώσει το βάζουμε στη φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί καλά.


- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/


Παρφέ φράουλας

parfe-fraoulas
4248
 
70
 
7
Google +
23
 
Μερίδες: 8-10, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: περίπου 5 ώρες
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ και τον ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, ώστε να σπάνε οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι που σχηματίζονται και να παγώνει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για 4-5 φορές, έως ότου παγώσει καλά το παρφέ και γίνει αφράτο. Κατόπιν, το μεταφέρουμε μέσα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με μήκος 20 εκ. (μήκος), πλάτος 10 εκ. και ύψος 7 εκ. ή άλλη φόρμα της αρεσκείας μας με ίδια χωρητικότητα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες, να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με φρέσκες, πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες.
Tip
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε απευθείας το μείγμα σε αυτήν και μόλις παγώσει το βάζουμε στη φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί καλά.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/parfe-semifrento/perfe-fraoulas/#sthash.mniaKqfU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου