Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Λικέρ φράουλα με τσίπουρο




Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες, κατά προτίμηση μικρές
  • 1 λίτρο τσίπουρο με γλυκάνισο, σκέτο ή ρακή
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/frouta/liker/liker-fraoula-me-tsipouro/#sthash.PHIwk2mD.dpuf

liker-fraoula-tsipouro 
Για 1½ λίτρο, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1 μήνας
Υλικά
  • 500 γρ. φράουλες, κατά προτίμηση μικρές
  • 1 λίτρο τσίπουρο με γλυκάνισο, σκέτο ή ρακή
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε το τσίπουρο πάνω απ’ αυτές και κλείνουμε το βάζο ερμητικά. Το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε σκιερό μέρος. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φράουλες από το αλκοόλ περνώντας τες από ψιλό σουρωτήρι και πιέζοντάς τες να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε το σουρωμένο τσίπουρο μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/frouta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου