ΥΛΙΚΑ
750 γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
½ φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
1 κρόκος αυγού με λίγο νερό για την επάλειψη
Σουσάμι για το τέλος (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
200 γρ. φέτα
2 αυγά
150 γρ. κασέρι ή κεφαλοτύρι
Διαδικασία
• Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε πρώτα το αλεύρι με το γάλα και στη συνέχεια τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνουμε.
• Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε ζεστό μέρος
• Όταν διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, είναι έτοιμη για να ανοίξουμε τα τυροπιτάκια μας
• Μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πιέζουμε ώστε να σχηματιστούν μικροί κύκλοι
• Στο κέντρο βάζουμε ένα κουταλάκ γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο στη μέση ώστε να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου
• Πατάμε τις άκρες για να ενωθούν
• Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί
• Τα αλείφουμε με το κροκάδι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς για να ροδίσουν
• Αν θέλουμε, πριν τα ψήσουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι
750 γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
½ φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια μαγιά
1 κρόκος αυγού με λίγο νερό για την επάλειψη
Σουσάμι για το τέλος (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
200 γρ. φέτα
2 αυγά
150 γρ. κασέρι ή κεφαλοτύρι
Διαδικασία
• Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε πρώτα το αλεύρι με το γάλα και στη συνέχεια τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνουμε.
• Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε ζεστό μέρος
• Όταν διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης, είναι έτοιμη για να ανοίξουμε τα τυροπιτάκια μας
• Μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πιέζουμε ώστε να σχηματιστούν μικροί κύκλοι
• Στο κέντρο βάζουμε ένα κουταλάκ γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο στη μέση ώστε να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου
• Πατάμε τις άκρες για να ενωθούν
• Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί
• Τα αλείφουμε με το κροκάδι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς για να ροδίσουν
• Αν θέλουμε, πριν τα ψήσουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι
Μμμ... απλά υπέροχα!!!
Καλή επιτυχία!
Γράφτηκε από τον
ipareamas
23-06-2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου