Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σοκολατένια απόλαυση χωρίς ψήσιμo

Σοκολατένια απόλαυση χωρίς ψήσιμο


Σοκολατένια απόλαυση, με σοκολατένια βάση και μους με 3 είδη σοκολάτας. Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα, για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο…

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 150  γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας με πορτοκάλι σε κομματάκια
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 4 αυγά [χωριστά ασπράδια-κρόκοι]
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Για γαρνίρισμα:
  • 80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35%-36% σε σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ. ή στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος ένα αντίστοιχο κοινό ταψάκι. Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα σε σκόνη και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα, βάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ενσωματωθεί με το βούτυρο. Κατεβάζετε από τη φωτιά το μείγμα, το ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα υγρό μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  3. Για τη γέμιση: Τρίβετε στο ψιλό μέρος του τρίφτη, τη μαύρη σοκολάτα, τόσο όσο να έχετε 2 κ.σ. τρίμμα. Κρατάτε το τρίμμα στην άκρη για τη διακόσμηση. Κόβετε την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί με τις δύο άλλες σοκολάτες, σε κομματάκια, και τις 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος, χωρίς να ανακατεύετε.
  4. Μόλις λιώσουν οι σοκολάτες, κατεβάζετε το μπολ από τη φωτιά, ανακατεύετε και το αφήνετε για 3-4 λ να μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα. Σε μπολάκι χτυπάτε ελαφρώς τους κρόκους αυγών, τους ρίχνετε μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε καλά.
  5. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών και μόλις αφρατέψει το μείγμα ρίχνετε και τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα, σταδιακά, λίγο λίγο το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε πολύ απαλά, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια σοκολατένια αφράτη κρέμα. 
  6. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και αφήνετε το γλυκό να παγώσει για τουλάχιστον 3-4 ώρες, ιδανικά για όλο το βράδυ.
  7. Για το γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε, ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα.  Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και γαρνίρετε με ένα κορνέ το γλυκό σας περιμετρικά. Πασπαλίστε με λίγη από τη τριμμένη σοκολάτα που κρατήσατε, πάνω στις τρουφίτσες σαντιγί. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου