Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Στη λίστα της Telegraph με τα 10 highlights της άγνωστης Πελοποννήσου το Ναύπλιο


 Την λίστα με τα 10 highlights της… άγνωστης Πελοποννήσου, αναφέρει ο Βρετανός ρεπόρτερ, Χάρυ Μούντ σε δημοσίευμα της Telegraph. Ειδικότερα, η πλήρης λίστα με τα 10 highlights της άγνωστης Πελοποννήσου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η εξής:
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ολυμπία. Πρόκειται για την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία περιλαμβάνει αρχαίες αθλητικές εγκαταστάσεις, (όπως το στάδιο και το γυμνάσιο), αλλά διαθέτει και αρχαίους ναούς. Ο Ναός του Δία, είναι ο μεγαλύτερος, ο οποίος χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και κάποτε στέγαζε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, (ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου). Μάλιστα, τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο ναός αυτός μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου καταστράφηκε στη φωτιά.

Την δεύτερη θέση κατέχει η θρυλική πατρίδα του Αγαμέμνονα, Μυκήνες. Μάλιστα το 1876, ο γερμανός αρχαιολόγος Χέινριχ Σλήμαν, ισχυρίστηκε ότι βρήκε εδώ τη χρυσή νεκρική μάσκα του Έλληνα αρχηγού του Τρωικού Πολέμου.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Σπάρτη και ο Μυστράς. Το μεγάλο θέατρο της αρχαίας Σπάρτης, που βρίσκεται κοντά στη σύγχρονη πόλη, είναι κατασκευασμένο στην πλαγιά ενός λόφου και προσφέρει στον επισκέπτη εντυπωσιακή θέα προς τον Ταΰγετο και τη μεσαιωνική πόλη του Μυστρά.

Ακολουθεί το καλύτερο αρχαίο θέατρο της Ελλάδας , η Επίδαυρος, η οποία κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και συνεχίζει να χρησιμοποιείται για αρχαίες θεατρικές παραστάσεις.

Στην πέμπτη θέση της λίστας, βρίσκεται η αγαπητή πόλη των Βενετών, το Ναύπλιο. Η πανέμορφη πόλη βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή και αποτελεί την ιδανική βάση για την εξερεύνηση των Μυκηνών και της Επιδαύρου, αλλά συγχρόνως διαθέτει διάφορα μπαράκια και εστιατόρια.

Την έκτη θέση καταλαμβάνει η Καρδαμύλη, όπου στο νότιο και στο βόρειο τμήμα της, θα αντικρύσει κανείς πολλές παραλίες, αλλά συγχρόνως και καλές ταβέρνες.

Στην έβδομη θέση είναι το πανέμορφο φυσικό λιμάνι, η Πύλος, η οποία θεωρείται πολυσύχναστο μέρος για 3.000 χρόνια. Εδώ υπάρχει το καλύτερα διατηρημένο Μυκηναϊκό παλάτι από το 1.300 π.Χ., αλλά και το τούρκικο βενετσιάνικο φρούριο στον λόφο, επάνω από την παραλία της Πύλου, το οποίο έχει θέα την Ακτή Ναυαρίνου.

Την όγδοη θέση της λίστας καταλαμβάνει η βόρεια πλευρά της Μάνης, «Dolphin Bay» της Μεταμόρφωσης. Το μέρος αυτό διαθέτει απέραντες παραλίες, όπου η παρουσία των δελφινιών είναι συχνή.

Στην ένατη θέση είναι το μικρό νησί της ανατολικής Πελοποννήσου, οι Σπέτσες, οι οποίες διαθέτουν υπέροχες παραλίες. Μάλιστα στο νησί αυτό απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων, ωστόσο οι επισκέπτες μετακινούνται με ποδήλατα, μοτοποδήλατα και άλογα.

Και στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται το Βαθύ της Μάνης , όπου ξεχωρίζει η Ψαροταβέρνα Θεώνη, η οποία προσφέρει στους επισκέπτες θαλασσινά πιάτα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου