
Σήμα κατατεθέν του ελληνικού, καλοκαιρινού τραπεζιού και μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές! Γεμιστές ντομάτες, λοιπόν, με γεύσεις και αρώματα που θα σε ταξιδέψουν.
Υλικά
- 12 ντομάτες
- ½ κιλό πατάτες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Διαλέγουμε μεγάλες στρογγυλές ντομάτες, τις πλένουμε και κόβουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι ένα καπάκι από το μέρος του κοτσανιού. Αδειάζουμε τους σπόρους και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα τους και τη βάζουμε σε μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά τις ντομάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί που θα ψήσουμε το φαγητό. Στύβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες μέσα σε σήτα. Βάζουμε το κρεμμύδι με το μισό λάδι, να ξανθύνει και προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί λίγο μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το μισό πολτό από τις στυμμένες ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και 1/2 φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε ντομάτα κατά τα 2/3. Τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τις επανατοποθετούμε στο ταψί, τη μια κοντά στην άλλη.
Ρίχνουμε στις ντομάτες το υπόλοιπο λάδι και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε ανάμεσα στις ντομάτες. Περιχύνουμε το φαγητό με τον υπόλοιπο πολτό από τις στυμμένες ψίχες και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45-60λεπτά.
από:kool news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου