Μπάρες με κρέμα τυρί και λεμόνι
Αυτές οι μπάρες είναι πολύ εύκολες, ελαφριές και με κρεμώδη υφή. Σαν γέμιση έχουν κρέμα τυριού με λεμόνι. Ως βάση και επίστρωση έχουμε ζύμη για κρουασάν του εμπορίου (υπάρχουν πολλές μάρκες στην αγορά). Πριν ψήσουμε τις μπάρες δεν ξεχνάμε να πασπαλίσουμε την κορυφή με κρυσταλλική ζάχαρη για τραγανό και γυαλιστερό αποτέλεσμα.
Μπάρες με κρέμα τυρί και λεμόνι. Μοναδικές…
Υλικά:
- 2 (230γρ.) πακέτα ζύμη για κρουασάν
- 2 (230γρ.) πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί.
- Απλώνουμε ένα πακέτο ζύμης στον πάτο του ταψιού.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 5-8 λεπτά.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέσα τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ζύμη.
- Απλώνουμε το δεύτερο πακέτο ζύμη πάνω από την κρέμα.
- Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από την ζύμη.
- Πασπαλίζουμε την κορυφή με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
- Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.
Πηγή: http://cakescottage.com/
από:marymary.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου