Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τάρτα με κρέμα βανίλια και φράουλες



Τάρτα με κρέμα βανίλια και φράουλες
Αυτή η τάρτα είναι γλυκιά και απολαυστική. Έχουμε μία σοκολατένια βάση και από πάνω μία λαχταριστή και βελούδινη κρέμα βανίλια.
Ιδανική για πολλές περιστάσεις και κυρίως για να συνοδέψετε τον καφέ σας.
Τάρτα με κρέμα βανίλια και φράουλες. Δοκιμάστε την…
Υλικά:
Για κρούστα:
  • 40γρ. αμύγδαλα
  • 45γρ. σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
  • 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 85γρ. βούτυρο, κρύο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
  • 1 αυγό
Για κρέμα:
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κιλό γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
  • κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
Για επικάλυψη:
  • φράουλες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Για την κρούστα:
  1. Χτυπάμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλεντερ μέχρι να γίνουν σαν άμμος. Προσθέτουμε, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε την πάστα βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
  2. Σχηματίζουμε έναν δίσκο ή ένα ορθογώνιο και το τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, σε ένα ορθογώνιο ή στρογγυλό δίσκο, για να χωράει στο ταψί.
  5. Τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι. Την βάζουμε να παγώσει στην κατάψυξη, για περίπου 30 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190℃.
  7. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και το γεμίζουμε με όσπρια, ψήνουμε για, περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε την λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περίπου 30 λεπτά.
Για την κρέμα:
  1. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέσα το καλαμποκάλευρο και τη βανίλια.
  2. Σιγοβράζουμε το γάλα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ενώ χτυπάμε τους κρόκους ρίχνουμε με σταθερή και αργή ροή το γάλα στο μείγμα των κρόκων.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Βάζουμε τη κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
  5. Όταν η κρέμα κρυώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα.
Συναρμολόγηση της τάρτας:
Απλώνουμε την κρέμα στην κρούστα ζύμης. Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω στην κρέμα. Βάζουμε το μέλι σε ένα μικρό μπολ και το ζεσταίνουμε. Το απλώνουμε μετά πάνω από τις φράουλες. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου